BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Άργησε πέντε μέρες, αλλά πληρώθηκε η πρόωρη σύνταξη

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda του Σαββάτου 23 Μαΐου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει ότι «με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από το Εθνικό πλαίσιο ελέγχων, στάλθηκαν προς πληρωμή στην αρμόδια τράπεζα Πειραιώς, συνολικά 32.216 δικαιούχοι πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών με το συνολικό ποσό των 6.293.305,09 ευρώ, που αφορούν υποχρεώσεις μηνός Απριλίου 2015».

Άργησε πέντε μέρες, αλλά πληρώθηκε η πρόωρη σύνταξη

1
1

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Agrenda, με πέντε μέρες καθυστέρηση από το σύνηθες πιστώθηκαν την Παρασκευή 22 Μαΐου οι λογαριασμοί των δικαιούχων της πρόωρης σύνταξης Απριλίου, με το χρονικό διάστημα ωστόσο να είναι αρκετό για να πυροδοτήσει την έντονη ανησυχία των αγροτών, που φοβήθηκαν μήπως επαναληφθεί το σενάριο της τρίμηνης καθυστέρησης για τους δικαιούχους που έμειναν απλήρωτοι από τον Δεκέμβρη του 2014.

Ωστόσο, η αργοπορία έληξε αισίως όταν τελικά μπήκαν τα χρήματα την περασμένη Παρασκευή, με βασική αιτία της καθυστέρησης την τρέχουσα οικονομική δυσκολία της χώρας σε δημοσιονομικό και οικονομικό επίπεδο. Σημειώνεται, ότι την ιδιαίτερη ανησυχία των αγροτών πυροδότησε η δεδομένη σταθερότητα, στα μέσα κάθε μήνα, με την οποία καταβαλλόταν η σχετική πληρωμή. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση η πίστωση των λογαριασμών παρουσίασε –ευτυχώς για τους δικαιούχους- μόλις 5 ημέρες καθυστέρηση, παρά το ότι αρχικά θεωρήθηκε αρκετή για να θορυβήσει τους αγρότες.

Το ζήτημα παίρνει περαιτέρω έκταση, με δεδομένη τη σχετική -προ δύο μηνών- δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, σύμφωνα με την οποία «κάθε μήνα πλέον θα πληρώνονται από τον Μάιο οι πρόωρες συντάξεις των αγροτών, μετά και την εξόφληση των υπολοίπων δύο μηνών του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου που έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο», βάσει σχετικού απαντητικού εγγράφου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης των αγροτών και την πληρωμή των δικαιούχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

25-05-2015 17:40στελλα

Πάλι καλά έχουμε κ σας και ενημερώνομαστε ....θρίλερ κατηντησε το θέμα..

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία