BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Σήμα πληρωμών η απόφαση για μεταφορά βοσκότοπου

Τις επερχόμενες πληρωμές μέχρι τις 27 Αυγούστου που προανήγγειλε η Agrenda σε βιολογική κτηνοτροφία, σπάνιες φυλές και νιτρικά προμηνύει σχετική τροποποιητική απόφαση που αφορά όλα τα γεωργοπεριβαλλοντικά Μέτρα. Με την απόφαση γίνεται προσπάθεια ρύθμισης ζητημάτων που έχουν να κάνουν κυρίως με την αντικατάσταση της θέσης των βοσκοτόπων στο σύστημα.

Σήμα πληρωμών η απόφαση για μεταφορά βοσκότοπου

1
0
Παράλληλα, όσον αφορά τα νιτρικά, αναφέρονται οι περικοπές 5% στις ενισχύσεις των δικαιούχων του 2015, λόγω «πρασινίσματος», ενώ για τις άδειες στάβλου επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει η διορία της 12ης Σεπτεμβρίου του 2016. Οπότε όσοι δεν έχουν άδεια, απετάσσονται από τα Μέτρα βιολογικής κτηνοτροφίας και σπάνιων φυλών.

Αναλυτικότερα τα κύρια σημεία της τροποποιητικής απόφασης είναι τα εξής
  • Βιολογική κτηνοτροφία, σπάνιες φυλές: Ειδικά για τους κοινοτικούς αλλά και τους ιδιωτικούς βοσκοτόπους, επιτρέπεται η αντικατάσταση ως προς τη θέση, αλλά η συνολική έκταση πρέπει να παραμένει σταθερή. Αν δεν καλύπτεται η περίοδος δέσμευσης, πρέπει να ανανεώνεται ετησίως και ειδικά για κοινοτικούς και ιδιωτικούς βοσκοτόπους επιτρέπεται η αντικατάσταση ως προς τη θέση, με σταθερή τη συνολική έκτασηΜετακινούμενοι κτηνοτρόφοι: Το διάστημα των 5 μηνών μπορεί να μειώνεται.
  • Απαγορεύεται η αντικατάσταση αγροτεμαχίων με εξαίρεση τα βοσκοτόπια στα γεωργοπεριβαλλοντικά.
  • Άδεια σταβλισμού: Σε περίπτωση προσκόμισης της άδειας, η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνει αναδρομικά για τα έτη κατά τα οποία εφαρμόστηκαν οι συμβατικές υποχρεώσεις των δικαιούχων και για τα οποία δεν είχε προσκομισθεί η Άδεια. Η προσκόμιση Άδειας που έχει εκδοθεί μετά τις 12.09.2016 οδηγεί σε αποβολή του δικαιούχου από τη δράση.
  • ΣΠΔ: Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τεκμηριωμένη αίτηση τροποποίησης του ΣΠΔ και της σύμβασης στο φορέα υλοποίησης το αργότερο μέχρι 31 Οκτωβρίου κάθε έτους. Δεύτερη τροποποίηση για τις εαρινές μέχρι 31 Μαρτίου κάθε έτους εφαρμογής. Επιτρέπεται η αντικατάσταση των βοσκότοπων στο Σ.Π.Δ. για Βιολογική, Εκτατική και Αυτόχθονες Φυλές: Οι δικαιούχοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν το εγκεκριμένο Σ.Π.Δ.. Απαγορεύεται η αντικατάσταση αγροτεμαχίων με την εξαίρεση των βοσκοτόπων για τις δράσεις 1.2, 1.3, 3.1 και 3.5 σύμφωνα με την αριθ. 079833/25.10.2011 (ΦΕΚ Β ́ 2366) ΚΥΑ, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
  • Κυρώσεις: Καταργείται η ακόλουθη παράγραφος: Σε περίπτωση κοινόχρηστων βοσκοτόπων όπου δεν είναι δυνατή η σύναψη μίσθωσης πενταετούς διάρκειας αλλά δεν τηρήθηκε η δέσμευση της ανανέωσης του ετήσιου μισθωτηρίου, θεωρείται ότι διακόπτεται η δράση, η ευθύνη βαρύνει το δικαιούχο και επιβάλλονται οι κυρώσεις της παραγράφου 8 του άρθρου 19 της παρούσας.
  • Νιτρικά: 5% μειωμένη η ετήσια ενίσχυση για το 2015 για υπόχρεους πρασινίσματος
  • Υπό αγρανάπαυση αγροτεμάχια: Εξαιρούνται της υποχρέωσης μίας άροσης ανά έτος

Διαβάστε εδώ την αριθ. 079833/25.10.2011 απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις στο πλαίσιο ορισμένων δράσεων του μέτρου 2.1.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2007-2013 “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”» (Β΄2366/25.10.2011), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία