BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Πριμ αγελαδινού και υπόλοιπα ενιαίας 2016 στις 30 Ιουνίου

Ένα συνολικό ποσό που υπολογίζεται περί τα 30 εκατ. ευρώ και αφορά υπόλοιπα από την ενιαία ενίσχυση και τις συνδεδεµένες του 2016 έχουν προγραµµατίσει για τις 30 Ιουνίου οι αρµόδιοι του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στις 30 Ιουνίου πριμ αγελαδινού και υπόλοιπα ενιαίας του 2016

1
0

Ένα µεγάλο κοµµάτι της πληρωµής, όπως τόνισε στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα ο αντιπρόεδρος του οργανισµού Γιώργος Κέντρος, θα αφορά τις συνδεδεµένες για τα ειδικά δικαιώµατα στους κτηνοτρόφους, που είναι και το µόνο καθεστώς που δεν έχει καθόλου πληρωθεί ως σήµερα.

Βέβαια, στην πληρωµή εκτιµάται ότι δεν θα πιστωθεί το συνολικό µπάτζετ της ενίσχυσης (4,39 εκατ. ευρώ για το Μέτρο 1 βοοειδή και 24,899 εκατ. ευρώ Μέτρο 2 αιγοπρόβατα), γιατί όπως εξήγησε πολλοί είναι οι κτηνοτρόφοι που δεν «έπιασαν» τα απαιτούµενα κιλά γάλακτος για να είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης. Το σύστηµα του Οργανισµού κλείνει πρακτικά την ερχόµενη Παρασκευή, βάση της κοινοτικής υποχρέωσης, και οι πιστώσεις που θα ξεκινήσουν από το µεσηµέρι της ίδιας µέρας από τα ΑΤΜ αναµένεται να ολοκληρωθούν αρχές τις επόµενης εβδοµάδας.

Σύµφωνα µε τον αντιπρόεδρο, οι αρµόδιοι του Οργανισµού ολοκληρώνουν άµεσα τους διασταυρωτικούς ελέγχους, ενώ έχουν ήδη περαστεί οι διορθώσεις και οι ενστάσεις. Κατ’ ουσίαν οι πληρωµές θα είναι µικροποσά ανά δικαιούχο, ενώ θα περιλαµβάνονται και πιστώσεις και για ενισχύσεις στα µικρά νησιά του Αιγαίου που αφορούν µαστίχα Χίου και γάλα.

 

Ως τα µέσα Ιουλίου εξισωτικές 2014 και 2015

Μέσα στην ερχόµενη εβδοµάδα εκτιµάται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι θα βγει και µια σειρά πληρωµών για υπόλοιπα από εξισωτικές αποζηµιώσεις από τα έτη 2012, 2013 και 2014. Όπως αναφέρεται αρµοδίως τελειώνουν οι διασταυρώσεις και οι έλεγχοι, µε στόχο να κλείσουν οι παλιές εκκρεµότητες. Στο πλάνο πληρωµών του οργανισµού είναι µέσα στο πρώτο δεκαπενθήµερο του Ιουλίου να «τρέξουν» και πιστώσεις για υπόλοιπα εξισωτικών του 2015.

 

Ξεκίνησαν οι πρώτες πιστώσεις για βιολογικά 2012

Εν τω µεταξύ ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες πιστώσεις για ανειληµµένες υποχρεώσεις από τα παλιά βιολογικά, µε ορισµένες ∆ΑΟΚ, όπως Γρεβενών και Τρικάλων, να έχουν προχωρήσει σε πληρωµές δικαιούχων κτηνοτρόφων για το πρόγραµµα του 2012. Πάντως, να σηµειωθεί ότι οι πιστώσεις ανά νοµό και ανά έτος δεν συνδέονται καθώς όπως εφαρµόζει ήδη ο Οργανισµός, στις λίστες που παραλαµβάνουν από τις ∆ΑΟΚ προχωρούν σε διασταυρώσεις, προκειµένου για τους δικαιούχους που προκύπτουν από τους ελέγχους που ολοκληρώνονται ακολουθεί πληρωµή, χωρίς να χρειάζεται να γίνει µια µαζική πίστωση. Το θετικό είναι ότι οι πιστώσεις «τρέχουν» ήδη για όποιες κατά τόπους ∆ΑΟΚ είναι έτοιµες και στέλνουν λίστες στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ωστόσο επειδή οι εκκρεµότητες είναι πολλές, η δέσµευση των αρµοδίων της πλατείας Βάθη να ολοκληρωθούν οι πληρωµές στα βιολογικά του 2014 µέχρι το τέλος Ιουνίου, δεν µοιάζει εφικτή.

 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία