BACK TO
TOP
Πιστοληπτικά

Με κούρεμα 60% και 120 δόσεις ρύθμιση στα δάνεια αγροτών

Σε αναλυτικές ανακοινώσεις για τις δυνατότητες ρυθµίσεων στα αγροτικά χρέη, αναµένεται να προβεί τη Δευτέρα 7 Μαΐου, κατά τη διάρκεια ειδικής συνέντευξης τύπου, ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου. Στη συνέντευξη θα παραβρεθούν, εκτός απροόπτου, ο υφυπουρός Βασίλης Κόκκαλης και ο ειδικός γραµµατέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρµούσης.

Με κούρεμα 60% και 120 δόσεις ρύθμιση στα δάνεια αγροτών

2
1

Ως γνωστόν, η ρύθµιση αγροτικών χρεών που τίθεται σε εφαρµογή από τις 14 Μαΐου, αφορά σε χρέη προς το δηµόσιο και τις τράπεζες, µε «κούρεµα» έως 60% και αποπληρωµή έως 120 δόσεις.

Συγκεκριµένα, ενεργοποιείται η δυνατότητα ρύθµισης των οφειλών αγροτών προς εφορία για εισόδηµα, ΦΠΑ κλπ, για ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ και για τα αγροτικά δάνεια προς τράπεζες που έκλεισαν και βρίσκονται υπό εκκαθάριση (πρώην Αγροτική Τράπεζα, Συνεταιριστικές, ΤΤ, FBB, Probank, Proton κλπ).

Σύµφωνα µε πληροφορίες από το υπουργείο Οικονοµίας, η ρύθµιση οφειλών δύναται να περιλαµβάνει 100% διαγραφή τόκων υπερηµερίας δανείων. Επιπρόσθετα διαγραφή τόκων και κεφαλαίου δανείων, βάσει των ήδη αποπληρωµένων ποσών, αφού ληφθεί υπόψη ο νόµος για τα πανωτόκια και οι ισχύουσες υποθήκες (κατόπιν ελέγχου).

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

07-05-2018 11:22faidon

Αερας κοπανιστος. Οπως και η ανακοινωνη για το ακατασχετο Αγροτων στα 15.000 το χρονο που εχει μεινει στις ανακοινωσεις του Υπ. στα ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ οπως και τα σχεδια που οσο περνα ο καιρος τα ξεχναμε οπως και για τοσα αλλα θεματα που το Υπ κοροιδευει τους πολιτες. Δεν εχει πολιτικη το Υπ ΑΑ και δεν εχει ηγεσια. Τα κονδυλια πανε σε ημετερους οπως παντα. Απλα η Ελλαδα εχει χρεωκοπησει και συνεχιζουν να την ξεκοκαλιαζουν και με την υπογραφη ολων των κομματων. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ.....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία