BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Ιδέα για συνδιοργάνωση του Μουντιάλ 2030 από Ελλάδα-Σερβία-Ρουμανία-Βουλγαρία

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της Τετραμερούς Συνόδου που διεξάγεται στη Βάρνα της Βουλγαρίας σε μια σκέψη «που κουβεντιάσαμε μαζί» με τον Σέρβο Πρόεδρο και η οποία αφορά το να αναλάβουν από κοινού οι τέσσερις χώρες της Τετραμερούς μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, όχι άμεσα, αλλά σε βάθος δεκαετίας. «Μια ιδέα, την οποία θα επεξεργαστούμε ακόμη περισσότερο» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

atetramerhsbarnamundial

9
0

Η πρόταση αφορά την εξέταση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων της από κοινού διοργάνωσης του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος στον κόσμο, του Μουντιάλ το 2030.


Στην προσπάθειά τους αυτή, σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα συναντήσουν δύσκολους αντιπάλους, αφού για το Μουντιάλ του 2030 υπάρχει ήδη η κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Παραγουάης και Ουρουγουάης, ενώ η ομοσπονδία της Ιρλανδίας, γνωστοποίησε πως θα σταθεί στο πλευρό Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Β. Ιρλανδίας, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα κοινής υποψηφιότητας για το Μουντιάλ του 2030. Επιπλέον, σκέψεις κάνουν για κοινή πρόταση Αλγερία, Τυνησία και Μαρόκο.


Η Τετραμερής Σύνοδος Κορυφής της Παρασκευής (2 Νοεμβρίου) είναι η πέμπτη στη σειρά, με την προηγούμενη να έχει λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη. Άρχισε ως Τριμερής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας και πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε Τετραμερή, με τη συμμετοχή και της Ρουμανίας. Η πρώτη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε πριν ένα χρόνο στη Βάρνα.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία