BACK TO
TOP
Κοινωνία

Η κατανάλωση «στηρίζει» την βρετανική οικονομία εν όψει Brexit

Οι καταναλωτικές δαπάνες αποδεικνύονται ισχυρό στήριγμα για τη βρετανική οικονομία σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις περιορίζουν τις επενδύσεις, εν μέσω της αβεβαιότητας που προκαλεί το Brexit.

Brexit-shopping-boom-744392

0
0

Τα καταστήματα στο κέντρο και στους βασικούς εμπορικούς δρόμους επωφελήθηκαν περισσότερο της αυξημένης  κίνησης από ό,τι τα εμπορικά κέντρα και εμπορικά «χωριά», στα οποία η επισκεψιμότητα ήταν μειωμένη την Παρασκευή και το Σάββατο, ανέφερε η Springboard.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι καταναλωτές ήθελαν να είναι έξω και να απολαμβάνουν τον ήλιο, αντί να επισκεφθούν κλειστά εμπορικά κέντρα», ανέφερε στο Reuters η Νταϊάν Βέρλε της Springboard.  «Ακόμη και στα εμπορικά πάρκα, όπου προσελκύουν εκείνους που θέλουν να αγοράσουν είδη κηπουρικής και φυτά, η επισκεψιμότητα ήταν μειωμένη κατά 2,4% τη Μ. Παρασκευή των Καθολικών και 1,3% το Σάββατο σε σύγκριση με την κίνηση τις αντίστοιχες ημέρες πέρυσι».

Οι ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες τις τελευταίες εβδομάδες προσφέρουν στήριγμα στη βρετανική οικονομία, την ώρα που οι επιχειρήσεις μειώνουν τις επενδύσεις, εν όψει του Brexit. Οι πωλήσεις λιανικής ήταν αυξημένες 6,7% τον Μάρτιο, στη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δυόμισι ετών.

Πηγή:naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία