BACK TO
TOP
Κοινωνία

Διεθνής Ημέρα των Συνεταιρισμών στις 4 Ιουλίου

Στις 4 Ιουλίου 2020, η Διεθνής Ημέρα των Συνεταιρισμών, η ημέρα είναι αφιερωμένη για την ευαισθητοποιήση του κόσμου για την σημασία της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

IDC_Photo_winner_banner

10
0
Καμία χώρα δεν έχει ανοσία σε αυτήν , καθώς οι εκπομπές αερίου λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι κατά 50% υψηλότερες  απ’ ότι ήταν το 1990 και η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλεί αλλαγές στο οικοσύστημα , οι οποίες έχουν μεγάλη διάρκεια και απειλούν με μη αναστρέψιμες συνέπειες , εάν δεν ενεργήσουμε άμεσα.

Οι συνεταιρισμοί παγκοσμίως μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία για να αποκτήσουν ηγετικό ρόλο και να μοιραστούν τις αξίες της συνεργασίας τους για την καταπολέμηση αυτού του παγκόσμιου ζητήματος. 

Το θέμα της Διεθνούς Ημέρας Συνεταιρισμών 2020 επελέγη για την υποστήριξη του Στόχου Αειφόρου Ανάπτυξης (SDG) 13 για τη Δράση για την Κλιματική Αλλαγή . Αυτή η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στη συμβολή των συνεταιρισμών στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μια από τις πιο σοβαρές προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει ο πλανήτης μας σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τον 21ο αιώνα  . Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει σοβαρά την επιβίωση των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ιδίως τις πιο μειονεκτούσες ομάδες, όπως αγρότες μικρής κλίμακας, γυναίκες, νέους, αυτόχθονες πληθυσμούς και μειονότητες, που πρέπει να αντιμετωπίσουν ακραίες φυσικές καταστροφές και υποβάθμιση των φυσικών τους πόρων.

Το συνεργατικό κίνημα με αφορμή την κλιματική αλλαγή, μπορεί να πάρει θέση ως παγκόσμιος παράγοντας αλλαγής και να συνεργαστεί με τους εταίρους του στη διεθνή κοινότητα. Αυτή η συλλογική προσπάθεια μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις αποφάσεις για την κλιματική αλλαγή και να επιτύχει μια δίκαιη, πράσινη και δίκαιη μετάβαση για όλες τις κοινότητες, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω.

Σχετικά με την Διεθνή Ημέρα των Συνεταιρισμών

Η Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών καθιερώθηκε το 1995, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Συμμαχίας των Συνεταιρισμών και εορτάζεται το πρώτο Σάββατο κάθε Ιουλίου.

Ο Συνεταιρισμός αποτελεί μία μορφή επιχειρηματικότητας, που συσπειρώνει τους μικροπαραγωγούς. Σήμερα, οι συνεταιρισμένοι παραγωγοί ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο παγκοσμίως.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία