BACK TO
TOP
Κοινωνία

Στον κλοιό της κακοκαιρίας «Μήδεια» η χώρα, συνεδριάζει η Πολιτική Προστασία

Μετά το βορά προς το νότο κατευθύνεται το κύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» που έχει ντύσει στα λευκά τη χώρα, ακόμη και τα βόρεια προάστια της Αττικής.

Μηδεια

4
0

Νέα έκτακτη συντονιστική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στις 11.00, στο κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου. Στη σύσκεψη θα λάβουν επίσης μέρος οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου για την αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας και τον περαιτέρω επιχειρησιακό συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παρόντες θα είναι επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου, χιονοπτώσεις στην Αττική, καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου.

Μάλιστα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης έχει κλείσει η Εθνική Οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη, στην Κηφισιά, μέχρι τη Λαμία, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Παράλληλα, σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τον Πειραιά και τη Ραφήνα.

Πάντως, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, είναι πιθανό από το βράδυ της Δευτέρας τα φαινόμενα να ενταθούν, και η Τρίτη να είναι η ημέρα που θα πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, και κυρίως η Αττική.

Για το λόγο αυτό, από τις προηγούμενες ημέρες, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ούτως ώστε να αποφευχθούν προβλήματα και να αντιμετωπιστούν αμέσως έκτακτες καταστάσεις.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Δευτέρα, στη δυτική και βόρεια χώρα αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά τοπικά 9 και στο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας έως 10 μποφόρ.

Απαγορευτικό απόπλου

Παράλληλα, σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους τα 9 και 10 μποφόρ.

Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας για Μαρμάρι και Κυκλάδες. Κλειστό είναι, επίσης, το λιμάνι του Λαυρίου και οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα -Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Καβάλα- Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις των δρομολογίων.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία