Πέρυσι, σχεδόν 32 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιείχαν αλκοόλ παρήχθησαν στην ΕΕ.
Επιπλέον, το 2020, τα κράτη μέλη της ΕΕ παρήγαγαν 1,4 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιείχαν λιγότερο από 0,5% αλκοόλ ή δεν είχαν καθόλου περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Σε σύγκριση με το 2019, η παραγωγή μπύρας που περιέχει αλκοόλ στην ΕΕ μειώθηκε κατά 8%, ενώ η παραγωγή μη αλκοολικής μπύρας παρέμεινε σταθερή.
Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Γερμανία ήταν ο κορυφαίος παραγωγός το 2020 με 7,5 δισεκατομμύρια λίτρα (24% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ). Με άλλα λόγια, περίπου μία στις τέσσερις μπύρες που περιέχουν οινόπνευμα που παράγονται στην ΕΕ προέρχονται από τη Γερμανία.
Ακολούθησαν η Πολωνία με 3,8 δισ. Λίτρα (12%της συνολικής παραγωγής της ΕΕ), η Ισπανία (3,3 δισ. Λίτρα ή 10%), η Ολλανδία (2,5 δισ. Λίτρα, ή 8%), η Γαλλία (2,1 δισ. Λίτρα, ή 7%), Τσεχία (1,8 δισ. Λίτρα, ή 6%) και Ρουμανία (1,7 δισ. Λίτρα, ή 5%).
Πηγή: Reporter.gr