BACK TO
TOP
Κοινωνία

Το τελευταίο ταξίδι του Μίκη για τον Γαλατά Χανίων

Σε φορτισμένο κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου η τελετή αποχαιρετισμού του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη.

mikisferetro7-scaled

13
0

Έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί, φωνάζοντας «Αθάνατος». Την ώρα που το φέρετρο βρισκόταν έξω από τον ναό, σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας βρίσκονταν στα σκαλοπάτια, αποχαιρετώντας τον μεγάλο Έλληνα. Παρούσα και η οικογένειά του, πλην της κόρης του, Μαργαρίτας.

Η διαδικασία απόδοσης τιμής με το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στον μεγάλο Έλληνα ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη της Αθήνας και πλέον ξεκινά το τελευταίο ταξίδι του στη γη της Κρήτης, όπου «ξεκουράζονται» οι γονείς και ο αδελφός του Γιάννης, μετά την ολοκλήρωση της τελετής αποχαιρετισμού στον καθεδρικό ναό της Αθήνας. Στην κηδεία θα παραστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος μετέβη στη Μητρόπολη για τον αποχαιρετισμό στον σπουδαίο Έλληνα.  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της βουλής Κώστας Τασούλας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, η Φώφη Γεννηματά, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Γιώργος Παπανδρέου, μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές στάθηκαν πλάι- πλάι στο μητροπολιτικό ναό της Αθήνας τιμώντας τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία