BACK TO
TOP
Κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος του ρυζιού, Λεωνίδας Κουϊμτζής

Απεβίωσε στις 31 Ιανουαρίου ο επί σειρά ετών Πρόεδρος του Α΄ Αγροτικού Συνεταιρισμού Χαλάστρας και εν ενεργεία Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ρυζιού, Λεωνίδας Κουϊμτζής.

Kouimtzis-Leonidas

681
0

Φτωχότερη είναι από σήμερα η ευρύτερη «οικογένεια» της ορυζοκαλλιέργειας στην Ελλάδα. Ο Λεωνίδας Κουιμτζής, πρόεδρος της Διεπαγγελματικης Οργάνωσης Ρυζιού και Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Ορυζοκαλλιεργητών Α' Χαλάστρας, τον οποίο υπηρέτησε για πολλά χρόνια και από τη θέση του προέδρου, έφυγε για το μακρύ ταξίδι.

Γεννημένος το 1964 στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, ο Λεωνίδας Κουιμτζής, άφησε έντονο το αποτύπωμά του στους αγώνες για την ανάδειξη της καλλιέργειας και του προϊόντος, αλλά και για την προάσπιση των συμφερόντων των παραγωγών. Σε ηλικία 58 ετών, νικήθηκε το μεσημέρι της 31ης Ιανουαρίου, από τον καρκίνο, τον οποίο, όπως λένε οι συνάδελφοί του, πολέμησε με θάρρος τους τελευταίους μήνες.

Με ανακοίνωσή της, η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (EAΣΘ) αποχαιρετεί «ένα από τα πιο μαχητικά μέλη του συνεταιριστικού κινήματος».

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε ένα από τα πιο μαχητικά μέλη του συνεταιριστικού κινήματος. Σύσσωμος ο Αγροτικός κόσμος πενθεί για την απώλεια του Λεωνίδα Κουϊμτζή. Ο επί σειρά ετών Πρόεδρος του Α΄ Αγροτικού Συνεταιρισμού Χαλάστρας, το επί σειρά ετών Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ρυζιού, έφυγε σήμερα από την ζωή χτυπημένος από την επάρατη νόσο παρά τον μεγάλο αγώνα που έδωσε έως το τέλος.

Η απώλεια του για εμάς είναι μεγάλη, όπως μεγάλη είναι και η παρακαταθήκη που μας αφήνει, ώστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό του Αγροτικού κόσμου .

Λεωνίδα θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία