BACK TO
TOP
Ποιότητα Ζωής

Διάλεξη για το παιδί στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης (Τμήμα Ψυχολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, ΑΠΘ) Ελευθερία Γωνίδα θα μιλήσει τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 19:00μμ στο καφέ του Μουσείου Οίνου Γεροβασιλείου με θέμα «Παιδί, οικογένεια και σχολείο: σχέσεις, προκλήσεις, συνεργασίες».

anaptyxhpaidioumouseioinougerobasileiou

16
0

Στην ομιλία θα παρουσιαστεί η σύγχρονη θεωρία και έρευνα για τον ρόλο της οικογένειας και του σχολείου ως πλαισίων ανάπτυξης του παιδιού. Τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί επιδρούν στη γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων αλλά και στη σχέση τους με τη μάθηση και τα σχολικά/ακαδημαϊκά επιτεύγματα.

Θα συζητηθούν πρόσφατες έρευνες για το πώς γονείς και εκπαιδευτικοί συμβάλουν θετικά και αρνητικά στην αναπτυξιακή πορεία και τη μάθηση των παιδιών τους, θα παρουσιαστούν οι προστατευτικοί παράγοντες και οι παράγοντες κινδύνου και θα συζητηθούν προτάσεις εφαρμογής ώστε τα παιδιά και οι έφηβοι να έχουν θετικές εμπειρίες μάθησης και να σημειώνουν επιτυχίες στο σχολείο, να νιώθουν συναισθηματικά ασφαλή και να είναι ψυχικώς ανθεκτικά ώστε να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τις δυσκολίες.

Τέλος, θα τονιστεί η αναγκαιότητα μιας εποικοδομητικής και ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων.

Στα πλαίσια της διάλεξης το Μουσείο Οίνου θα είναι επισκέψιμο στις 18:00-19:00μμ.
 
Είσοδος ελεύθερη.


Κτήμα Γεροβασιλείου


Επανομή 57 500, Θεσσαλονίκη

τηλέφωνο: 23920 44567

fax: 23920 44560

email: ktima@gerovassiliou.gr

www.gerovassiliou.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία