Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Ξανανοίγει το θέμα των κριτηρίων επιλογής Μικρών Εκμεταλλεύσεων

Να ανοίξει ξανά τη συζήτηση για τη βάση µοριοδότησης στο Μέτρο 6.3 «Ενίσχυση Μικρών Εκµεταλλεύσεων» υποσχέθηκε ο γενικός γραµµατέας Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαµπος Κασίµης. Σύµφωνα µε απόψεις που διατυπώθηκαν κατά την 6η Επιτροπή Παρακολούθησης, η βάση που έχει διαµορφωθεί στα 70 µόρια κρίνεται αρκετά υψηλή µε τον κ. Κασίµη να δεσµεύεται πως θα ξανακοιτάξει το ζήτηµα µε βάση τις παρατηρήσεις. 

manetas_kassimis

Γιώργος Κοντονής

1666
1

Παράλληλα ζητήθηκε να τροποποιηθεί το κριτήριο ένταξης σχετικά µε τα εισοδήµατα που πρέπει να έχει ο υποψήφιος, που αυτή τη στιγµή έχουν διαµορφωθεί στα 0,1-3.000 ευρώ για το αγροτικό εισόδηµα και στα 12.000 ευρώ (ανώτατο όριο) για το οικογενειακό εισόδηµα. Σχετικά µε το όριο στο ατοµικό γεωργικό εισόδηµα ζητήθηκε να διαµορφωθεί από τα 1.000 έως τα 10.000 ευρώ και το οικογενειακό στα 15.000 ευρώ. 

Υπενθυµίζεται, ότι η προκήρυξη για το Μέτρο 6.3 αναµένεται να εκδοθεί τον Ιανουάριο του 2019 σύµφωνα µε τους ανθρώπους της Μονάδας Επενδύσεων που το διαχειρίζεται. Σύµφωνα µε το προσχέδιο της Υπουργικής Απόφασης που έχει παρουσιάσει η Agrenda, δικαιούχοι για την ενίσχυση των 14.000 ευρώ θα θεωρούνται όσοι: 

- Έχουν συµπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν υπερβεί το 61ο έτος της ηλικίας τους. 

- Είναι µόνιµοι κάτοικοι σε αγροτικές κοινότητες µε πληθυσµό έως και 5.000 κατοίκους.

- Είναι αρχηγοί σε υφιστάµενες γεωργικές εκµεταλλεύσεις. 

- Είναι εγγεγραµµένοι στο ΟΣ∆Ε και έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Στήριξης κατά το έτος αναφοράς της αίτησης στήριξης.

- Είναι εγγεγραµµένοι στο ΜΑΑΕ ως επαγγελµατίες αγρότες (όχι νεοεισερχόµενοι).

- Έχουν ατοµικό αγροτικό εισόδηµα από 0,01 ευρώ έως και 3.000 ευρώ και συνολικό οικογενειακό εισόδηµα (υποψηφίου, συζύγου και ανηλίκων τέκνων από όλες τις πηγές) έως και 15.000 ευρώ. Το ατοµικό αγροτικό εισόδηµα υπολογίζεται ως ο µέσος όρος των ατοµικών αγροτικών εισοδηµάτων των διαθέσιµων φορολογικών στοιχείων των τριών τελευταίων ετών. Το συνολικό οικογενειακό εισόδηµα υπολογίζεται ως ο µέσος όρος των συνολικών οικογενειακών εισοδηµάτων των διαθέσιµων δηλώσεων φορολογίας εισοδήµατος των τριών τελευταίων ετών.

- ∆ιαθέτουν επαρκή επαγγελµατικά προσόντα ή αναλαµβάνουν τη δέσµευση να τα αποκτήσουν µέσω του υποµέτρου 1.1 του ΠΑΑ 2014 – 2020 εντός 36 µηνών από την ηµεροµηνία λήψης της απόφασης έγκρισής τους.

- Υποβάλλουν Επιχειρηµατικό Σχέδιο, µε ελάχιστη διάρκεια υλοποίησης τα τρία (3) έτη και µέγιστη τα τέσσερα (4) έτη µε δεσµεύσεις και χρονικές προθεσµίες.

  

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

22-12-2018 13:36teo

ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΩΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΦΕΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ???

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία