BACK TO
TOP
Προγράμματα

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η παράταση στον Αναπτυξιακό

Παράταση για αρκετούς µήνες και συγκεκριµένα µέχρι τις 30 Σεπτεµβρίου αποφάσισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης για το καθεστώς «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισµού» του Αναπτυξιακού Νόµου. Πρόκειται για το πλέον απλοποιηµένο καθεστώς, τόσο σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες, όσο και σε ό,τι αφορά την ταχύτητα ένταξης.

4770114004_efa1d48e95_o__1_

11
0

Αφορά επιχειρήσεις, οργανώσεις παραγωγών και συνεταιρισµούς που επιθυµούν ενισχύσεις περιορισµένης έκτασης όσον αφορά στην προµήθεια καινούργιου ή µεταχειρισµένου εξοπλισµού ή µεταφορικών µέσων από 50.000 ευρώ ακαι άνω µέσω του κινήτρου της φορολογικής απαλλαγής και µε απλές διαδικασίες υποβολής και διαχείρισης του επενδυτικού σχεδίου.

Οι δαπάνες για παράδειγµα µπορούν να αφορούν ένα νέο συγκρότηµα ζωοτροφών, ή ένα µεταχειρισµένο αµελκτήριο «πακέτο» µε παγολεκάνη, στην περίπτωση µίας κτηνοτροφικής επιχείρησης.

Οι επιλέξιµες δαπάνες που ενισχύονται στα υπαγόµενα επενδυτικά σχέδια του παρόντος καθεστώτος του Αναπτυξιακού Νόµου είναι οι ακόλουθες:

  • Αγορά και εγκατάσταση καινούριων µηχανηµάτων.
  • Αγορά και εγκατάσταση µηχανηµάτων όχι παλαιότερων των επτά ετών από την ηµεροµηνία πρώτης κτήσης τους, που προέρχονται από παραγωγική µονάδα για την οποία σωρευτικά συντρέχουν υπό προϋποθέσεις.
  • Μισθώµατα χρηµατοδοτικής µίσθωσης καινούριων µηχανηµάτων µε την υποχρέωση ότι αυτά θα περιέλθουν στην κυριότητα του µισθωτή κατά τη λήξη της σύµβασης χρηµατοδοτικής µίσθωσης
  • Αγορά µεταφορικών µέσων που κινούνται εντός του χώρου της εντασσόµενης µονάδας. ∆εν ενισχύεται η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων έως έξι θέσεων.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις