BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Σχέδια Βελτίωσης και ρύθμιση δανείων ζητούν οι χοιροτρόφοι

Την άμεση προκήρυξη Σχεδίων Βελτίωσης και τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών ζήτησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των χοιροτρόφων, στη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόφιλο Λεονταρίδη. Μάλιστα ο πρόεδορς της νέας Ομοσπονδίας Χοιροτρόφων Ελλάδας Γιάννης Μπούρας τόνισε τη μείωση της δυναμικότητας του κλάδου κατά 50% την τελευταία τριετία, γεγονός που όπως είπε επιβάλλει τη λήψη μέτρων, προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω συρρίκνωσή του.

Σχέδια Βελτίωσης και ρύθμιση δανείων ζητούν οι χοιροτρόφοι

2
0
Οι χοιροτρόφοι ζήτησαν, μεταξύ άλλων, την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού σε θέματα όπως:

• τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της παράνομης ελληνοποίησης κρεάτων,

• την προκήρυξη Σχεδίων Βελτίωσης στον κλάδο της χοιροτροφίας,

• τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών των χοιροτρόφων και ιδιαίτερα των δανείων που ελήφθησαν με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου,

• τις εξελίξεις ως προς την τελική διαμόρφωση της σχετικής ΚΥΑ για τον κτηνίατρο εκτροφής,

• την εναρμόνιση της λειτουργίας των χοιροστασίων με τους κανόνες ευζωίας της Ε.Ε.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε ότι στη νέα προγραμματική περίοδο εξετάζεται το ενδεχόμενο ενεργοποίησης στοχευμένου μέτρου που θα καλύπτει θέματα ευζωίας των εκτρεφόμενων χοίρων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ενωσιακής νομοθεσίας. Το μέτρο αυτό προβλέπεται να οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και να εφαρμοστεί στις αρχές του 2015. Ως προς τα Σχέδια Βελτίωσης αναμένεται η έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σχετική προκήρυξη με τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Ο κ. Λεονταρίδης, επεσήμανε εκ νέου, τη βούληση της κυβέρνησης να δοθεί άμεσα παράταση για την καταβολή των δόσεων των κτηνοτροφικών δανείων. Τόνισε ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τις παράνομες ελληνοποιήσεις κρεάτων και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες ενωσιακές και εθνικές διατάξεις. Θα αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία που μας παρέχει η νέα ΚΑΠ προκειμένου να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής χοιροτροφίας.  

Ποιοι συμμετείχαν 

Στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Θεόφιλου Λεονταρίδη με τους εκπροσώπους της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, συμμετείχαν και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Μελάς, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Ιατρίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου.

Από τη Νέα Ομοσπονδία Χοιροτρόφων Ελλάδας συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ι. Μπούρας, ο Αντιπρόεδρος Δ. Στραβογιάννης, ο Γραμματέας Γ. Χρήστου και τα μέλη Χρ. Σταυριλάκης, Λ. Λασκαρίδης και Κ. Καλπακίδης, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Χοιροτρόφων Σερρών Ι. Ντανίκας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία