BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Το νέο πρόγραμμα προώθησης ελληνικών κρασιών της ΕΔΟΑΟ

Σε ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα, Αυστραλία, και Ινδία στοχεύει το Πρόγραμμα Προβολής και Προώθησης στο πλαίσιο της ΚΟΑ Οίνου για την περίοδο 2014-2016 που παρουσίασε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Electra Palace.

Το νέο πρόγραμμα προώθησης ελληνικών κρασιών της ΕΔΟΑΟ

0
0
Η ΕΔΟΑΟ στο πρόγραμμα της δίνει έμφαση στις εκπαιδευτικές ενέργειες (σεμινάρια, γευστικές δοκιμές) για επαγγελματίες και καταναλωτές, στην επικοινωνία με δημοσιογράφους και bloggers, στην διοργάνωση επισκέψεων εξοικείωσης στον ελληνικό αμπελώνα για αγοραστές/δημοσιογράφους, και στην συνεργασία με τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα οίνου
 
Η αναγνωρισιμότητα του ελληνικού κρασιού στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί σημαντικά, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε η ΕΔΟΑΟ σε συνεργασία με μεγάλη εταιρεία αναλύσεων. Το 60% των ερωτηθέντων γνώριζε το ελληνικό κρασί και το 14% είχε καταναλώσει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Επίσης, οι επαγγελματίες του χώρου και οι καταναλωτές θεωρούν ότι το ελληνικό κρασί έχει πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Η ΕΔΟΑΟ θα παρουσιάσει αναλυτικά τα στοιχεία από τις πόλεις-στόχους μέσα στον Νοέμβριο.

Το πρόγραμμα ενεργειών New Wines of Greece 2015 που αφορά την Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς) περιλαμβάνει Road Shows, Master Classes, προσκλήσεις σε δημοσιογράφους και καταναλωτές, ενώ εκτιμάται ότι θα επισκεφθούν την Ελλάδα περίπου 60 αγοραστές/διανομείς. Στην Κίνα οι δράσεις περιλαμβάνουν επιπλέον εκπαιδευτικές και προωθητικές ενέργειες προς επαγγελματίες και καταναλωτές όπως και στην Αυστραλία. Στην Ινδία, το πρόγραμμα έχει μεν καταρτιστεί αλλά είναι ελεύθερο προς διαμόρφωση ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα παρουσιαστεί.

Εκδηλώσεις στον Καναδά θα πραγματοποιηθούν στο Τορόντο στις 5 Μαΐου και στο Μόντρεαλ στις 7 Μαΐου και θα περιλαμβάνουν wokshops και γευστικές δοκιμές για τους επαγγελματίες του οίνου. Σημαντική δράση θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Υόρκη στις 12 ή 13 Μαΐου που εκτός από τα παραπάνω θα περιλαμβάνει και μια εκδήλωση για τους καταναλωτές, που δεν στοχεύει μόνο σε έλληνες αλλά και στον μέσο αμερικανό. Στην εκδήλωση θα υπάρξει συνεργασία με φιλανθρωπικά ιδρύματα, μια τάση που έχει απήχηση στις ΗΠΑ, συνεργασία με ελληνικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης και Έλληνες σεφ, προβολή του ελληνικού τρόπου ζωής, και κληρώσεις δώρων. Στόχος είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 250 οινόφιλων καταναλωτών (VIP Έλληνες, και trendsetters με υψηλά εισοδήματα)

Το πρόγραμμα New Wines of Greece στο Οντάριο του Καναδά θα έχει την υποστήριξη και τη συνεργασία του Κρατικού Μονοπωλίου Αλκοόλης του Οντάριο (LCBO), και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γευστικές δοκιμές, επίσκεψη αγοραστών στην Ελλάδα και δημοσίευση των κρασιών στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Food & Drink. Παράλληλα, το LCBO θα απευθύνει πρόσκληση στα ελληνικά κρασιά και θα επιλέξει έξι τα οποία θα προβληθούν στο περιοδικό Vintage.

Άλλες εκδηλώσεις του New Wines of Greece στις ΗΠΑ περιλαμβάνον την Εβδομάδα Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media Week) στις 23-27 Φεβρουαρίου στην Νέα Υόρκη, την TedX στις 7Μαρτίου στο Μανχάταν κ.α
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία