BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Χωρίς παρακρατήσεις η πρώτη δόση του τσεκ του 2014, λέει ο Κεγκέρογλου

Ολόκληρο το ποσό που δικαιούνται από την πρώτη δόση της ενιαίας ενίσχυσης του 2014, χωρίς δηλαδή να γίνεται συμψηφισμός με τυχόν οφειλές στον ΟΓΑ θα λάβουν οι δικαιούχοι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου.

Λύσεις με το σταγονόμετρο για την επιστροφή του ΦΠΑ

2
0

Απαντώντας σε σχετική τοποθέτηση-ερώτηση της βουλευτού, Φ. Πατριανάκου, ο κ. Κεγκέρογλου παρέπεμψε σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι θα δοθεί άμεσα η πρώτη δόση της ενιαίας ενίσχυσης χωρίς να αφαιρεθεί ποσό έναντι οφειλών στον ΟΓΑ.

Ωστόσο έσπευσε να σημειώσει ότι δεν είναι δυνατόν κάποιος, είτε αυτός είναι αγρότης είτε ασφαλισμένος κάποιου άλλου επαγγελματικού κλάδου, να αναμένει επιδότηση π.χ. 30.000 ευρώ και την ίδια ώρα να μην αναζητηθεί τρόπος να καταβάλλει τις οφειλές του στον ασφαλιστικό του φορέα.

Σχετικά με τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ που έχουν γεννηθεί το 1948 και το 1949 και για τους οποίους, με το ισχύον καθεστώς, δεν υπάρχει πρόβλεψη για συνταξιοδότηση πριν τα 67 τους χρόνια, εξέφρασε την άποψη ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί με διάταξη που θα εφαρμοστεί από 1.1.2015 έστω και σταδιακά.

Αναφορικά με τους ανασφάλιστους υπερήλικες που δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη, ακόμη και αν εισπράττουν μόλις 20 ευρώ από άλλη χώρα, ο υφυπουργός απάντησε ότι θα ενταχθούν χωρίς προσκόμματα στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για το ποσό που απομένει μέχρι τη συμπλήρωσή του.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία