BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Άλλα τρία ευρώ κάτω πέφτει ο πήχυς της ενιαίας ενίσχυσης

Ακόμα χαμηλότερα από τις προαναγγελθείσες το καλοκαίρι τιμές, τίθεται η αφετηρία της ενιαίας ενίσχυσης, όπως θα διαβάσετε στον αποκαλυπτικό τετρασέλιδο φάκελο της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, μαζί με το περιοδικό Profi.

Άλλα τρία ευρώ κάτω πέφτει ο πήχυς της ενιαίας ενίσχυσης

2
2

Πιο αναλυτικά, περί τα τρία ευρώ το στρέµµα χαµηλότερα από τις θεωρητικές τιµές βασικής ενίσχυσης των 25, 43 και 50,5 ευρώ το στρέµµα που ανακοινώθηκαν το καλοκαίρι, θα πρέπει να υπολογίζουν την αξία των δικαιωµάτων τους οι παλιοί δικαιούχοι. Η πραγµατικότητα θα είναι ακόµα χειρότερη για τους νεοεισερχόµενους στο καθεστώς των ενισχύσεων, θέµα το οποίο καλύπτεται από πέπλο σιωπής, µε την αφετηρία να προσδιορίζεται στο 1/3 των παραπάνω τιµών.

Όλα αυτά σηµαίνουν πως από εδώ και µπρος και µε βάση τις επιταγές της νέας ΚΑΠ οι επιδοτήσεις απλώς θα συµπληρώνουν το γεωργικό εισόδηµα και δεν θα το διαµορφώνουν όπως παλιότερα.

Βέβαια στην Ελλάδα αυτό απαιτεί µια δύσκολη περίοδο προσαρµογής, αφού έως τώρα σε κάθε ευρώ επιδότησης που λαµβάνει ο Έλληνας αγρότης, η προστιθέµενη αξία που ουσιαστικά βάζει δεν ξεπερνά τα 0,5 ευρώ. Όταν αντίστοιχα, οι Πορτογάλοι βάζουν 1,40 ευρώ, οι Ισπανοί 1,50 και οι Ιταλοί 1,70 ευρώ.

Αυτά µεταξύ άλλων τονίστηκαν στην ανοικτή ενηµερωτική εκδήλωση για τη νέα ΚΑΠ που οργάνωσε ο ΣΕΑΜ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 29 Νοεµβρίου µε τον γενικό διευθυντή της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιάννη Κολυβά, στους βασικούς οµιλητές.

Αναλυτικό τετρασέλιδο φάκελο στην εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου μαζί με το περιοδικό Profi

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

06-12-2014 11:40ganis

3 psifous tha paroun kai afti

Απάντηση

05-12-2014 20:16ΔΗΜΗΤΡΗΣ

κοψε κατι κοψε κατι κοψε κατι κοψε σαν πολλα μας δινεις και μας λες αποψε.ποιος θα το πιστευε ότι αυτό το τραγουδι θα ηταν διαχρονικο ας τα παρουν όλα ετσι εμαθαν ο κακος καιρος περναει το χουι δεν κοβετε στο τελος πειτε τους να ερθουν να καλλιεργησουν τα εξοδα είναι τεραστια φετος ενας αγροτης με 100στρεμμ. μπηκε τουλαχιστο 6000ευρω μεσα με χαρτια. οι αποδοσεις στην ηπειρο ηταν 780κιλα στο καλαμποκι 890 στο τριφυλλι 150 στα φασολια 300 στην σογια 170 με 300 στο σιταρι είναι αποδοσεις καθαρες και πληρωτεες ανα στρεμμα κατά μεσο ορο με εξερεση πεντε με δεκα καλλειεργητες.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία