BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συζητήσεων για τη νέα ΚΑΠ στις Σέρρες

Στη διεξαγωγή περίπου 40 συναντήσεων σε χωριά της ΠΕ Σερρών πραγματοποίησε η οικεία ΔΑΟΚ, με θέμα τη νέα ΚΑΠ, καλώντας παράλληλα παραγωγούς από περιοχές που δεν καλύφθηκαν από το οδοιπορικό να το γνωστοποιήσουν ώστε να εξυπηρετηθούν με νέο κύκλο συναντήσεων.

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συζητήσεων για τη νέα ΚΑΠ στις Σέρρες

1
0
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΑΟΚ, περίπου 2.000 παραγωγοί συμμετείχαν στις ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, ο μεγάλος κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποίησε για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, σε όλη την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας.

Παρά την τραγική συγκυρία των πλημμυρών, θεωρήσαμε απαραίτητη αυτή την επικοινωνία, για ένα θέμα που αφορά το σύνολο των παραγωγών του νομού μας.

Ήταν μία εξαιρετικά σημαντική δράση, που έγινε στη βασική γραμμή που έχουμε χαράξει: άνοιγμα της Υπηρεσίας στην αγροτική κοινωνία του νομού μας και διαρκής πορεία συνάντησης μαζί της. Πρώτη μας προτεραιότητα, η άμεση επαφή και η προσφορά ουσιαστικών υπηρεσιών στους παραγωγούς μας. Έτσι, όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές (με άλλα θέματα), πραγματοποιήσαμε και φέτος την ενημερωτική εξόρμηση των 40, περίπου, συναντήσεων. Το φετινό θέμα ενημέρωσης ήταν ιδιαίτερα σημαντικό. Η νέα ΚΑΠ θα καθορίσει τα γεωργικά πράγματα για τα επόμενα 5-6 χρόνια και απασχολεί κάθε αγροτική οικογένεια. Θεωρήσαμε αδιανόητο να μην απασχολήσει εμάς, τη γεωργική υπηρεσία του νομού.

Έτσι:

Α) Σαρώσαμε όλο το νομό προσφέροντας στους παραγωγούς μας αυτή τη σημαντική ενημέρωση, σε συγκεντρώσεις κοντά στον τόπο διαμονής τους. Υπολογίζουμε ότι πάνω από 2.000 παραγωγοί παραβρέθηκαν στις συναντήσεις μας, συμμετείχαν στον γόνιμο, άμεσο διάλογο που ακολούθησε και έδρασαν, στη συνέχεια, σαν πολλαπλασιαστές αυτής της γνώσης στα χωριά τους.

Β) Αναρτήσαμε, με γενναιοδωρία, την ομιλία μας στο διαδίκτυο, ώστε να είναι προσβάσιμη, σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Αυτή η κίνησή μας αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμη και, πέραν των παραγωγών του νομού μας, ανέτρεξαν να τη μελετήσουν και παραγωγοί από άλλες περιοχές της Χώρας – δεχόμαστε, συνεχώς, σχετικά τηλεφωνήματα. Σε όλες, σχεδόν, τις συναντήσεις μας, σε αυτό το μακρύ οδοιπορικό, οι παραγωγοί μας ανταποκρίθηκαν με θερμό τρόπο στην πρόσκλησή μας, συμμετείχαν ενεργά στις σχετικές συζητήσεις και εξέφρασαν, πολύ εκδηλωτικά, τις ευχαριστίες τους για αυτή τη θετική πρωτοβουλία μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παραγωγούς του νομού μας για την θερμή τους συμμετοχή σε αυτές τις ενημερωτικές συναντήσεις μας. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το ζήτημα της νέας ΚΑΠ, να υποβάλλουμε ερωτήματα και να λαμβάνουμε απαντήσεις σε θέματα που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί και να επικαιροποιούμε, αναλόγως, την αναρτημένη ομιλία μας. Παραμένουμε, τέλος, στη διάθεση των παραγωγών για να τους απαντήσουμε, τηλεφωνικώς ή στα γραφεία μας, στα όποια, σχετικά ερωτήματά τους. Θα ανταποκριθούμε, επίσης, σε κάθε αίτημα που θα υπάρξει από κάποιο χωριό, που πιθανόν δεν καλύφθηκε από το πρόγραμμα των συναντήσεών μας, για παρουσίαση και εκεί της ομιλίας μας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία