BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Άμεση έγκριση προγραμμάτων ζητούν οι Copa Cogeca

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Γεωργίας της Ευρωβουλής όπου αναδεικνύουν τις αλλαγές κλειδιά στους Ευρωβουλευτές για να μπορέσει η νέα ΚΑΠ να λειτουργήσει σωστά απέστειλε ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας των κεντρικών αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων, Copa-Cogeca, Udo Hemmerling, επισημαίνοντας τις δυσκολίες από τη γραφειοκρατία σε μέτρα πρασινίσματος και άμεσες ενισχύσεις, που μπορεί να οδηγήσει σε λάθη και κατ’ επέκταση σε βαριά πρόστιμα τους αγρότες.

Τεράστιας σημασίας η αρδευόμενη γεωργία

2
0

Μιλώντας σε σχετική ακρόαση στην Επιτροπή Γεωργίας της Ευρωβουλής, ο Hemmerling είπε ότι «θέλουμε να είναι επιτυχημένη η νέα ΚΑΠ, ειδικά από τη στιγμή που ωφελεί ολόκληρη την κοινωνία αλλά είναι απαραίτητη η ανοχή ειδικά τον πρώτο χρόνο».

Περιγράφοντας τα βασικά σημεία που ορίζονται στην επιστολή προτάσεων της Copa-Cogeca πρόσθεσε ότι «τα μέτρα πρασινίσματος είναι άκρως γραφειοκρατικά, και η μείωση αυτού του φαινομένου θα βοηθούσε τους αγρότες να πετύχουν τα επιθυμητά περιβαλλοντικά οφέλη. Καλωσορίζουμε την έναρξη της διαδικασίας απλούστευσης της ΚΑΠ και θα συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή. Επιπλέον ζητάμε αναβολή των χρονοδιαγραμμάτων για τις αιτήσεις ενίσχυσης του τρέχοντος έτους. Αναμένουμε περισσότερες λύσεις όπως αυτή για να υπάρξει νομική διασφάλιση για τους αγρότες».

«Για παράδειγμα θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ο ορισμός των πέντε ετών των μόνιμων βοσκοτόπων και να απλοποιηθούν οι κανόνες σε ότι αφορά τις Περιοχές Οικολογικής Εστίασης (EFAs) για να αποφύγουν οι αγρότες να βγάλουν ένα ποσοστό της γης τους από την παραγωγή. Οι μειώσεις των «πράσινων ενισχύσεων» και οι κυρώσεις πρέπει επίσης να αναθεωρηθούν. Είναι απαράδεκτο για το 2018 να προχωρήσουμε πέρα από τις περικοπές του 30%. Ευκαιρίες από τα νέα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε., πρέπει επίσης να ξεκλειδώσουν με την επιτάχυνση της έγκρισης των υπόλοιπων εθνικών προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης. Πρέπει ακόμη να βεβαιώσουμε ότι υπάρχει ένα επίπεδο πολιτικής συμμόρφωσης σε ολόκληρη την Ε.Ε.», κατέληξε ο Hemmerling.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία