BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Eντός μηνός οι αιτήσεις πληρωμή για τη Μεταποίηση

Μέσα σε ένα μήνα από την ολοκλήρωση του επενδυτικού τους έργου θα πρέπει να προβαίνουν σε αίτηση πληρωμής όλοι οι δικαιούχοι του Μέτρου της Μεταποίησης, σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφει ο γενικός γραμματέας κοινοτικών πόρων Χαράλαμπος Κασίμης, λαμβάνοντας υπόψη όπως τονίζεται, την επικείμενη λήξη του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Eντός μηνός οι αιτήσεις πληρωμή για τη Μεταποίηση

1
0

Σύμφωνα με την εγκύκλιο με θέμα: «Οδηγίες υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του Μέτρου 123 Α του ΠΑΑ 2007-2013», επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι:

1) Οι αιτήσεις χορήγησης προκαταβολής των έργων των δικαιούχων θα γίνονται αποδεκτές αποκλειστικά και μόνον εφόσον έχουν πρωτοκολληθεί στις αρμόδιες ως σχετικά αναφέρονται Υπηρεσίες, έως ένα μήνα πριν την ημεροχρονολογία ολοκλήρωσης του έργου που περιλαμβάνεται στην ισχύουσα απόφαση οριστικής έγκρισής του. Σε αντίθετη περίπτωση, οι αρμόδιες Υπηρεσίες δεν θα οριστικοποιούν και δε θα προβαίνουν σε διοικητικό έλεγχο της αίτησης αυτής.

2) Οι αιτήσεις τεχνικών τροποποιήσεων των έργων των δικαιούχων θα γίνονται αποδεκτές αποκλειστικά και μόνο εφόσον έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία μας, έως εντός ενός μηνός από την ημεροχρονολογία του παρόντος εγγράφου. Οι δικαιούχοι οφείλουν να υλοποιήσουν και να ολοκληρώσουν το τροποποιημένο επενδυτικό σχέδιο εφόσον έχουν υποβάλλει προηγουμένως αίτηση, σύμφωνα με το εγκεκριμένο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο και εντός των καθορισμένων προθεσμιών που καθορίζονται στην απόφαση ένταξής τους ή την μετέπειτα τροποποίηση της.

Κάθε παρέκκλιση, τροποποίηση, μη υλοποίηση ή/και υπέρβαση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού θα βαρύνει το φορέα εκτός περιπτώσεων αντικαταστάσεων μικρής κλίμακας επουσιωδών στοιχείων της επένδυσης κατά τη διάρκεια υλοποίησης της επένδυσης, της οποίες οι φορείς δύνανται να τις πραγματοποιήσουν υπ’ ευθύνη τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 11 παρ. 6 της ανωτέρω ΚΥΑ και εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπονται στις λοιπές διατάξεις του ίδιου άρθρου.

3) Οι αιτήσεις πληρωμής των έργων των δικαιούχων θα γίνονται αποδεκτές αποκλειστικά και μόνον εφόσον έχουν πρωτοκολληθεί στις αρμόδιες ως σχετικά αναφέρονται Υπηρεσίες, έως εντός ενός μηνός από την ημεροχρονολογία ολοκλήρωσης του έργου που περιλαμβάνεται στην ισχύουσα απόφαση οριστικής έγκρισής του.

Αναλυτικά η απόφαση με θέμα: «Οδηγίες υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του Μέτρου 123 Α του ΠΑΑ 2007-2013».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία