BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Χαραµάδα για τα Σχέδια Βελτίωσης η απάντηση Χόγκαν

Προσδοκίες για υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης που δεν θα ολοκληρωθούν µέχρι το ∆εκέµβριο του 2015 από την επόµενη χρονιά και στην Ελλάδα, καθώς επίσης και πληρωµών τους, στα πλαίσια προϋπολογισµού του Προγράµµατος 2014-2020, ανοίγει γραπτή απάντηση του Επιτρόπου Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, σε σχετικό ερώτηµα από το αρµόδιο υπουργείο της Ρουµανίας.

Χαραµάδα για τα Σχέδια Βελτίωσης  η απάντηση Χόγκαν

1
0

Το θέµα ανακινεί η Ένωση Γεωπόνων Μελετητών Ελλάδος (ΕΓΜΕΣΕ), προτρέποντας το ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να εκµεταλλευτεί το παράθυρο αυτό και να κινηθεί αντίστοιχα. Με αφορµή µάλιστα την απάντηση αυτή, το ∆Σ της ΕΓΜΕΣΕ απέστειλε σχετικό αίτηµα προς τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκροτήσης κ. Β. Αποστόλου και τον γενικό γραµµατέα κ. Χ.Κασίµη, καλώντας να τους να κινθούν γρήγορα δεδοµένου ότι η κατάσταση στην αγροτική οικονοµία βρίσκεται σε οριακό σηµείο. Μάλιστα, όπως τονίζουν οι ιδιωτές µελετητές, λόγω της κατάστασης στην εγχώρια αγορά κινδυνεύουν να µην υλοποιηθούν εγκεκριµένες επενδύσεις για Σχέδια Βελτίωσης και επιδοτήσεις στον αγροτοκτηνοτροφικό τοµέα.









Γιατί να μην ισχύσει και για τη χώρα μας;

«Κύριε Υπουργέ, σύµφωνα µε γραπτή απάντηση του Φιλ Χόγκαν εκ µέρους της Κοµισιόν, σε σχετικό ερώτηµα των Ρουµάνων, επενδύσεις που δεν θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του ∆εκεµβρίου 2015 στα πλαίσια του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, µπορούν να συνεχίσουν και µετά το 2015 όπως και οι πληρωµές τους, στα πλαίσια προϋπολογισµού του Προγράµµατος 2014-2020. Λόγω της κατάστασης στην αγορά, κινδυνεύουν να µην υλοποιηθούν εγκεκριµένες επενδύσεις-Σχέδια Βελτίωσης- και να χαθούν εκατοµµύρια ευρώ επενδύσεις και επιδοτήσεις, στον αγροκτηνοτροφικό τοµέα. Πιστεύουµε ότι και η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί ανάλογα. Επειδή τα περιθώρια χρόνου, είτε είναι σε οριακό σηµείο, παρακαλούµε για άµεση παρέµβασή σας».

 

 

















 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία