BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Πρόγραμμα στήριξης ζητά το φράγμα Αμιρών στη Βιάννο

Την αναγκαιότητα ένταξης του φράγματος των Αμιρών, στο νέο ΠΑΑ, σε μια προσπάθεια διαχείρισης υδάτινων πόρων στο Δήμο Βιάννου τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του αναπληρωτή Μάρκου Μπόλαρη με βουλευτές Ηρακλείου, τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο της περιοχής.

Πρόγραμμα στήριξης ζητά το φράγμα Αμιρών στη Βιάννο

0
0

Το θέμα που τέθηκε στη συζήτηση ήταν η διαχείριση των υδάτινων πόρων στο Δήμο Βιάννου, ο οποίος αναγκάζεται να λειτουργεί δεκάδες γεωτρήσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών ύδρευσης – άρδευσης και το χειμώνα να αντιμετωπίζει τον άμεσο κίνδυνο υφαλμύρωσης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου, με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Μανώλη Ηγουμενίδη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Βιάννου Παύλο Μπουριτάκη συναντήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.

Το μείζον ζήτημα που τέθηκε κατά τη συζήτηση ήταν αυτό της διαχείρισης των υδάτινων πόρων στο Δήμο Βιάννου, ο οποίος αναγκάζεται να λειτουργεί δεκάδες γεωτρήσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών ύδρευσης – άρδευσης και το χειμώνα να αντιμετωπίζει τον άμεσο κίνδυνο υφαλμύρωσης. Γι΄ αυτό και η αναγκαιότητα ένταξης στο νέο Π.Α.Α. του φράγματος των Αμιρών, έργου που έχει εξαγγελθεί από δεκαετίες. Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε, ότι η Περιφέρεια Κρήτης με δικά της κονδύλια επικαιροποίησε τις μελέτες για το φράγμα ώστε να είναι ώριμο να υποβληθεί στη νέα προγραμματική περίοδο. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανάγκη ένταξης στο Π.Α.Α. των δικτύων διανομής στο ήδη έτοιμο φράγμα της Πλακιώτισσας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε την προτεραιότητα των έργων διαχείρισης των υδάτινων πόρων, ιδιαίτερα στην Κρήτη, τα νησιά, την Πελοπόννησο, όπου το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής επηρεάζει άμεσα. Σημείωσε, ότι στα πλαίσια της εξαιρετικής συνεργασίας του ΥΠΑΑΤ με την Περιφέρεια Κρήτης και τις συνέργειες στην Προγραμματική περίοδο που αρχίζει, το Υπουργείο θα αξιολογήσει κατά προτεραιότητα τα έργα που προτάσσονται από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και συνεπώς τα προμνημονευθέντα έργα άρδευσης. Για την πρόκληση αξιοποίησης των χρηματοδούμενων από την Ε.Ε. προωθητικών Προγραμμάτων σχετικά με τα  αγροτοδιατροφικά προϊόντα της Κρήτης (λάδι, κρασί, γραβιέρα, μέλι) προτάθηκε και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συνάντησης με τους ενδιαφερόμενους φορείς και επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό, για την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας χρήσης αυτών των προγραμμάτων.

Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα συντονισμού στις προωθητικές ενέργειες με ομοειδή προϊόντα από άλλες περιοχές της χώρας και αντίστοιχες της Κύπρου. Σημειωτέον, ότι για το λόγο αυτό υπήρξε συνάντηση συνέργειας του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία