BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Πέριξ των 31,6 ευρώ η συνδεδεμένη πορτοκαλιού

Με την απορία, γιατί εφόσον οι δηλωθείσες εκτάσεις με χυμοποιήσιμο πορτοκάλι το 2015 , ήταν μόλις 110.000 έναντι των 285.000 στρεμμάτων αναφοράς, που «δίνουν» συνδεδεμένη την ενδεικτική τιμή των 31,6 ευρώ το στρέμμα, δεν αυξάνεται το τελικό ποσό ενίσχυσης, φαίνεται ότι θα μείνουν οι παραγωγοί, που ζητούν ν’ αυξηθεί βάσει όσων προβλέπει ο Κανονισμός της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Πέριξ των 31,6 ευρώ η συνδεδεμένη πορτοκαλιού

2
0

Όπως αναφέρει στο AgroNews εις εξ αυτών, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει οριστικά αποκλείσει αυτή την εκδοχή, χωρίς να δίνει επαρκείς εξηγήσεις, παρά μόνο «αόριστες δικαιολογίες» στους παραγωγούς, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Σύµφωνα µε στοιχεία του προϊσταµένου στο τµήµα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής του υπουργείου Σωτήρη Κουτσοµήτρου, όπως τα παρουσίασε στην Agrotica, σηµαντικά µικρότερες είναι οι δηλωθείσες εκτάσεις στα πορτοκάλια (110.620 στρέµµατα από τα 285.000 στρέµµατα αναφοράς), που ωστόσο θεωρείται ότι δεν µπορεί να πληρωθεί. Αυτό σηµαίνει ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν ως συνδεδεμένη την ενδεικτική τιµή των 31,6 ευρώ για τα πορτοκάλια.

Σημειωτέον ότι οι αγρότες από το νομό Λακωνίας επικαλούνται τη διαρκή περίοδο κρίσης που διέρχεται ο κλάδος και το γεγονός ότι τεράστιες ποσότητες προϊόντος, έμειναν στο δέντρο.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 11 Μαρτίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία