BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Το χέρι στην τσέπη θα ζητήσουν για να διατηρηθεί η ΚΑΠ

Τριγµούς σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόµηµα και καινούργιες αγωνίες για το µέλλον της ΚΑΠ, γεννά η απόφαση των Βρετανών να αποµακρυνθούν από την «οικογένεια», όπως αποκαλύπτει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 25 Ιουνίου αποκλειστικά μαζί με το Wine Trails. Το διαζύγιο βγαίνει ακριβό και για τις δύο πλευρές. Το ότι οι κτηνοτρόφοι ψήφισαν υπέρ της παραµονής κάτι δείχνει.

Το χέρι στην τσέπη θα ζητήσουν για να διατηρηθεί  η ΚΑΠ

2
0

Ακόμα διαβάστε σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας  για την τιµωρία που έρχεται για τους συνταξιούχους. Τα στραβά µάτια κάνει προς το παρόν η κυβέρνηση στο θέµα των νέων συνταξιούχων (περικοπή σύνταξης 60%) που επιλέγουν να κάνουν και τους αγρότες. Έρχεται εγκύκλιος που ξεκαθαρίζει τα πράγµατα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ σχετικά με τις ανακλήσεις για το πακέτο Χατζηγάκη. Κοντοζυγώνει το φθινόπωρο και φέρνει κούρεµα τσεκ 12.000 αγροτών που έλαβαν «πακέτο Χατζηγάκη», άνω των 5.000 ευρώ. Αντίθετα, χαρίζονται τα χρήµατα σε... αποβιώσαντες.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τους Νέους σε αυτό το φύλλο. Πέρασε η γέφυρα για την πληρωµή της β’ και γ’ δόσης σε 13.482 Νέους Αγρότες, που µπήκαν στο Πρόγραµµα µε τις προσκλήσεις 2009 και 2014, αρκεί να συµπληρώσουν 150 ώρες µάθηµα.

Lehman Brothers o Μαρινόπουλος; Προς διαζύγιο και το deal µε τον Σκλαβενίτη, εξέλιξη που κάνει τους προµηθευτές να αγωνιούν και τις τράπεζες να φοβούνται χιονοστιβάδα.

Τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda είναι


ΠΡΟΓΡΑMMΑΤΑ• Πέφτουν σε νοµικό κενό οι προσπάθειες ίδρυσης Οµάδων Παραγωγών σελ. 1
• Ξεκίνησε η διαµόρφωση του χάρτη των περιοχών νιτρορύπανσης σελ. 1

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ• Στο Τορίνο για την παγκόσµια παρουσίαση των Fiat Fullback και Talento σελ. 1
• Μέχρι τέλος Ιουλίου πληρωµή 120 εκατ. ευρώ για παλιά προγράµµατα σελ.

ΕMΠΟΡΕΥMΑΤΑ• Ακόµα δοκιµάζει τα νέρα η Ελλάδα στα berries, δυνατά µπαίνει η Ευρώπη σελ. 3
• Με λίγα αποθέµατα και µικρή παραγωγή ξεκινά το συµπύρηνο ροδάκινο σελ. 19, 2

ΕDITORIALΗ υπόθεση του ΟΣ∆Ε (Ολοκληρωµένο Σύστηµα ∆ιαχείρισης Ενισχύσεων) αποτελεί απτό δείγµα κακοδαιµονίας στον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης και µόνιµη πηγή αποπροσανατολισµού των υγειών δυνάµεων του αγροτικού χώρου από τα ζητήµατα της παραγωγής
Πρόκειται, επί της ουσίας, για µια ανάγκη που δηµιουργήθηκε πριν από 23 χρόνια περίπου (τέθηκε σε εφαρµογή 1-1-1993, µε βάση τον Κανονισµό 3508/1992), σε µια εποχή που ο κοµµατισµός «έλυνε και έδενε», τα συγκοινωνούντα δοχεία µεταξύ κράτους, συνεταιρισµών, Αγροτικής Τράπεζας και επιτήδειων του ιδιωτικού τοµέα λειτουργούσαν απρόσκοπτα και φυσικά οι διαθέσιµες λύσεις στο πεδίο της πληροφορικής ήταν ακόµα υπό διαµόρφωση.
Κάπως έτσι, ένας δαιµόνιος µηχανογράφος, έπεισε τους έχοντες λόγο, µέχρι τότε, συνεταιριστές, ότι θα µπορούσαν να «στήσουν» µια δουλειά, από την οποία θα έβγαζαν καλό «µεροκάµατο» και για την οποία επί της ουσίας, ούτε η δηµόσια διοίκηση, πολλώ δε µάλλον η Αγροτική Τράπεζα, θα είχαν κάποια αντίρρηση. Για τους αγρότες ούτε λόγος, καθώς τους εκπροσωπούσαν υποτίθεται οι συνεταιριστές, όσο για τους γεωπόνους-µελετητές, καµιά συζήτηση, καθώς δεν συνιστούσαν µέχρι τότε µετρήσιµο µέγεθος
Θα µπορούσε να πει κανείς ότι µε βάση την εξέλιξη των πραγµάτων και από µια άλλη οπτική γωνία, το έργο του ΟΣ∆Ε, αποτέλεσε το «ξεροκόµµατο» που ξεγελούσε την πείνα των συνεταιρισµών ή αλλιώς το «κόκκαλο» µε το οποίο ξεγελιόταν για χρόνια, ένα ισχυρό από τη φύση του συνεργατικό δίκτυο.  Αυτό το οποίο από πολιορκητικός κριός της µεταποίησης και διακίνησης της αγροτικής παραγωγής µετατράπηκε σε επαίτη του κράτους και των διαπλεγµένων µ’ αυτό συµφερόντων για µια υπηρεσία - εφεύρηµα της πεντάρας
Πέρασαν έτσι, 23 ολόκληρα χρόνια. Η Ένωση Λάρισας πούλησε την γαλακτοβιοµηχανία «Όλυµπος» και κράτησε το ΟΣ∆Ε. Σήµερα οι Αδελφοί Σαράντη είναι µεγάλη δύναµη στο γάλα, ενώ η ΕΑΣ Λάρισας βρίσκεται σε εκκαθάριση. Αντίστοιχα παραδείγµατα υπάρχουν δεκάδες. Στην ουσία γλίτωσαν µόνο οι συνεταιριστικές οργανώσεις, που δεν είχαν ιδιαίτερη εµπλοκή µε το ΟΣ∆Ε. Μέσα στη ζοφερή ατµόσφαιρα της κρίσης κέρδισε λίγο χρόνο και ο µηχανογράφος. Είναι, πάντως, καιρός να κλείσει αυτό το κεφάλαιο.    
Agrenda
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία