BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Δύσκολος με τις αγροτικές επενδύσεις ο Αναπτυξιακός που άνοιξε πόρτες

Μόνο τον µηχανολογικό εξοπλισµό ενός θερµοκηπίου κι ενός στάβλου και όχι τις κτιριακές εγκαταστάσεις επιδοτεί η δράση «Ενισχύσεις µηχανολογικού εξοπλισµού» του νέου Αναπτυξιακού, που «απαιτεί» ταυτόχρονα και ελάχιστο προϋπολογισµό στα 100.000 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα υψηλό για µια ατοµική αγροτική επιχείρηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Δύσκολος με τις αγροτικές επενδύσεις ο Αναπτυξιακός που άνοιξε πόρτες

2
0

Χωρίς να παρέχουν ενίσχυση στους αγρότες για τις υποδοµές, τα νέα προγράµµατα του Αναπτυξιακού δεν θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικά για τους επίδοξους επενδυτές του τοµέα της πρωτογενούς παραγωγής. Τα πράγµατα µάλιστα γίνονται ακόµα δυσκολότερα για έναν αγρότη στην περίπτωση της δράσης «Επενδύσεις µείζονος µεγέθους», καθώς εκεί το ελάχιστο µπάτζετ εκτοξεύεται στα 20 εκατ. ευρώ. 

Πάντως, ο κύκλος µε τα πρώτα 4 προγράµµατα του νέου Αναπτυξιακού, για τα οποία οι αιτήσεις αναµένεται να ξεκινήσουν από τις αρχές της επόµενης εβδοµάδας, έχουν µεγαλύτερο πεδίο δράσης για τη µεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, καθώς δίνουν τη δυνατότητα σε µια Οµάδα Παραγωγών ή έναν συνεταιρισµό να επενδύσουν σε συσκευαστήριο ή τυποποιητήριο, µε ελάχιστο προϋπολογισµό στα 50.000 ευρώ.

Να σηµειωθεί ότι οι επιχειρήσεις µπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τα επενδυτικά τους σχέδια στα τέσσερα πρώτα από τα συνολικά 8 καθεστώτα, που αφορούν την ενίσχυση της γενικής επιχειρηµατικότητας, την εγκατάσταση µηχανολογικού εξοπλισµού, τη δηµιουργία νέων µικροµεσαίων επιχειρήσεων και τις επενδύσεων µείζονος µεγέθους, διεκδικώντας την παροχή φορολογικών απαλλαγών και χρηµατοδοτικών ενισχύσεων συνολικού προϋπολογισµού 550 εκατ. ευρώ, µέσω του νέου αναπτυξιακού νόµου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία