BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Με τον αραμπά οι εγκρίσεις στο ΕΣΠΑ λέει η ΝΔ

Εκδόθηκε η λίστα δικαιούχων, αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί ο καταπιστευτικός λογαριασμός.

0
0
Σημαντικές ολιγωρίες και καθυστερήσεις στην έγκριση των φακέλων και την αποπληρωμή των δικαιούχων στα πλαίσια των τεσσάρων προκηρύξεων του ΕΣΠΑ, καταγγέλλουν με ερώτησή τους στη Βουλή 46 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτή Κορινθίας, Χρίστου Δήμα και της Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτή Α' Αθηνών Ντόρας Μπακογιάννη

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως προκύπτει ενδεικτικά από την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΠΑΝΕΚ www.antagonistikotita.gr ένα χρόνο από την επίσημη δημοσίευση των 4 πρώτων δράσεων, η αμείλικτη και θλιβερή εικόνα για τις 4 πρώτες προκηρύξεις επιχειρηματικότητας αποτυπώνεται ως εξής

Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. Έχει εκδοθεί ο προσωρινός κατάλογος Δυνητικών Δικαιούχων (25.10.2016) ενώ ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί πλήρως ο καταπιστευτικός λογαριασμός (Escrow Account) για να μπορούν οι δικαιούχοι να προχωρήσουν στις επενδύσεις τους.

Οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει κανένα ευρώ ενίσχυσης.

Νεοφυής Επιχειρηματικότητα 120  εκατ. ευρώ: θα κατανεμηθεί σε δύο (2) κύκλους (1ος κύκλος, Α Εξάμηνο 2016: 60% (72.000.000 ευρώ)  και 2ος κύκλος Β Εξάμηνο του 2016: 40%). Πέρασε ένας χρόνος από τη δημοσίευση της προκήρυξης μέχρι να δημοσιευτεί η λίστα των δυνητικά δικαιούχων. Ένα χρόνο μετά, κοντεύουν να πλέον να "μαραθούν"  τα συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια, αγνοώντας αν οι ιδέες αυτές είναι πλέον εμπορικά εκμεταλλεύσιμες, δεδομένης της φύσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα:

-Ο «ώριμος» Οδηγός της αναθεωρημένης προκήρυξης έχει υποστεί 5 τροποποιήσεις. Στις 29/9/2016 εκδόθηκε η απόφαση και το ΦΕΚ Συγκρότησης Επιτροπής Αξιολόγησης για τη Δράση. Στις 21/10/2016 εκδόθηκε η απόφαση Απόφαση Ορισμού Αξιολογητών για την Δράση

- Στις 25/11/2016 εκδόθηκε η απόφαση Έγκρισης αρχείου Συχνών Ερωτήσεων – Απαντήσεων

- Στις 17/1/2017 εκδόθηκε απόφαση και ΦΕΚ καθορισμού αποζημίωσης των Αξιολογητών και των Επιτροπών Αξιολόγησης της Δράσης.

Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Μέχρι σήμερα:

-Ο «ώριμος» Οδηγός της αναθεωρημένης προκήρυξης έχει υποστεί 4 τροποποιήσεις.

-Στις 21/10/2016 εκδόθηκε απόφαση Ορισμού Αξιολογητών για την Δράση.

- Στις 29/9/2016 εκδόθηκε απόφαση & ΦΕΚ Συγκρότησης Επιτροπής Αξιολόγησης.

- Στις 12/1/2017 εκδόθηκε απόφαση και ΦΕΚ καθορισμού αποζημίωσης των Αξιολογητών και των Επιτροπών Αξιολόγησης της Δράσης.

Παράλληλα αναφέρεται από τους βουλευτές ότι αποτελεί «κοινό μυστικό» ανάμεσα στους υποψήφιους αξιολογητές ότι δεν έχουν ακόμα πιστοποιηθεί μέσω εξετάσεων για τις 2 από τις 4 δράσεις (βλ. και ημερομηνίες καθορισμού αποζημίωσης των Αξιολογητών), ώστε να μπορούν να βαθμολογήσουν, πόσο δε μάλλον, να ολοκληρωθούν σύντομα οι αξιολογήσεις.

Αναλυτική η τοποθέτηση των βουλευτών:

20170202_ΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ_Tεραστια_ολιγωρια_στη_διοχετευση_πορων_ΕΠΑνΕΚ_στην_αγορα.docx

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία