BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Εντός του μήνα η προκήρυξη της Μεταποίησης

Εντός Φεβρουαρίου θα προκηρυχθεί το μέτρο της Μεταποίηση, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται τα γεωεργοπεριβαλλοντικά κι έπονται και τα σχέδια βελτίωσης είπε από τη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων κι Υποδομών του ΥπΑΑΤ, Χαράλαμπος Κασίμης, παρουσιάζοντας στους στόχους του ΥπΑΑΤ για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, κατά την επίσκεψή του στην Zootechnia.

Εντός του μήνα η προκήρυξη της Μεταποίησης

0
0
«Έως το τέλος του έτους τα περισσότερα μέτρα του ΠΑΑ θα έχουν προκηρυχθεί», υποστήριξε χαρακτηριστικά, από το βήμα ημερίδας για την καινοτομία και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα ζωικής παραγωγής, προσθέτοντας ότι ένα σημαντικό εργαλείο προς την κατεύθυνση είναι το ΠΑΑ της τρέχουσας περιόδου 2014-2020.

«Στόχος μας είναι η βελτίωση του υφιστάμενου μοντέλου παραγωγής και συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι τα προϊόντα ποιότητας». είπε ο γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ και επικαλούμενος στοιχεία μιας πρόσφατης μελέτης του FAO, σημείωσε ότι η ζήτηση και ποιοτικά προϊόντα μέχρι το 2016 θα αυξηθεί έως και 60% και «αν θέλουμε να βρεθούμε στον διεθνή αγορά πρέπει να σκεφτόμαστε υπερτοπικά (global), αλλά και τοπικά (local)»

Στην ίδια εκδήλωση ο βουλευτής Κοζάνης της Ν.Δ., Γιώργος Κασαπίδης εστίασε στις παθογένειες της εγχώριας αγροτικής οικονομίας και δη της κτηνοτροφίας, την οποία χαρακτήρισε μεγάλο ασθενή. Ανέφερε επίσης ότι η αγροτική πολιτική θα πρέπει να υποστηρίζει την καινοτομία, αλλά επισήμανε πως προηγουμένως είναι απαραίτητο να καθοριστεί τί θεωρείται καινοτομία και τί όχι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία