BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Με όρια κόστους οι επιλέξιμες δαπάνες για τρακτέρ στα Σχέδια Βελτίωσης

Ρυθµίσεις στο ανώτατο όριο δαπανών που επιδοτούν τα Σχέδια Βελτίωσης για τρακτέρ και παρελκόµενα εξετάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που σχεδόν εµµονικά προβάλλει τη λογική, ότι εφόσον απορρόφησαν πολλά κονδύλια τα αγροτικά µηχανήµατα την περασµένη περίοδο, τώρα πρέπει τα χρήµατα να... σπρωχθούν αλλού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Με όρια κόστους οι επιλέξιμες δαπάνες για τρακτέρ στα Σχέδια Βελτίωσης

3
0

Το πρώτο σενάριο σχετικά µε τον τρόπο περιορισµού των δαπανών, έχει να κάνει είτε µε τη µείωση του πλαφόν των 180.000 ευρώ που ίσχυε για την αγορά µηχανηµάτων στην πρόσκληση του 2011. Είτε µε την πρόβλεψη για χαµηλότερα όρια κάλυψης ξεχωριστά για τρακτέρ και παρελκόµενα, που στον «Μπαλτατζή» ήταν 125.000 ευρώ για τα χωραφάδικα και 50.000 ευρώ για τα δενδροκοµικά.

Τα παραπάνω θα ξεκαθαριστούν µε απόφαση σχετικά µε το «ρεαλιστικό κόστος» των επενδυτικών σχεδίων των δικαιούχων, όπου θα µπαίνουν τα αντίστοιχα όρια για κάθε δαπάνη, σύµφωνα µε τιµοκαταλόγους και την παραγωγική δυνατότητα της κάθε εκµετάλλευσης. Μάλιστα, αναµένεται να ετοιµαστεί βάση δεδοµένων µε τα κοστολογικά στοιχεία του µηχανολογικού εξοπλισµού και των κτιριακών εγκαταστάσεων, η οποία θα χρησιµοποιηθεί στον έλεγχο των αιτήσεων. Η βάση δεδοµένων θα είναι έτοιµη τον ερχόµενο Σεπτέµβριο.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως τη Μεγάλη Πέμπτη στα περίπτερα όλης της χώρας



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία