BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Χρηματοδοτικά εργαλεία από ΕΤΕΠ για τα Προγραμμάτα

Την έναρξη της μελέτης για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα έχουν στη διάθεσή τους οι αγρότες που θα συμμετάσχουν στα διάφορα Μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως Νέοι Αγρότες και Σχέδια Βελτίωσης, σηματοδότησε η συνάντηση της ηγεσίας Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Χρηματοδοτικά εργαλεία από ΕΤΕΠ για τα Προγραμμάτα

3
0

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα έχει πει στο παρελθόν ο γενικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα έχουν πόρους 300 εκατ. ευρώ από το μπάτζετ των Προγραμμάτων και πρόσθετο ένα ποσό συμμετοχής των συνεπενδύτριων τραπεζών, εξετάζεται να μην χρηματοδοτούν μόνο δικαιούχους των Προγραμμάτων, αλλά όλους τους αγρότες.

Αυτό θα εξεταστεί από τις αρχές είναι η μορφή που θα έχουν τα εργαλεία αυτά, όπως για παράδειγμα η παροχή εγγυήσεων για ευκολότερο τραπεζικό δανεισμό ή επιδότησης επιτοκίων. Άγνωστος είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί η εκπόνηση της σχετικής μελέτης, με όσους έχουν γνώση των πραγμάτων να κάνουν λόγο για 2-3 μήνες.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου έχει ως εξής:

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων ανακοινώνει τη συνεργασία του με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (European Investment Bank - EIB) για την εκπόνηση της κανονιστικά προβλεπόμενης εκ των προτέρων εκτίμησης της εφαρμογής χρηματοδοτικών εργαλείων στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Η συνεργασία ξεκίνησε με συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 3/5/2017 στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΑΑ, με συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπο Κασίμη.

Η συνεργασία αυτή, στοχεύει στην αποτίμηση του χρηματοδοτικού κενού και την κατά το συντομότερο δυνατό ενεργοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, με όσο το δυνατόν ευνοϊκότερους όρους για τους τελικούς αποδέκτες.

Απώτερος στόχος παραμένει η διευκόλυνση πρόσβασης σε χρηματοδότηση που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ρευστότητας και την ευόδωση επενδυτικών σχεδίων των δικαιούχων του προγράμματος.

Η συνολική συνδρομή του ΠΑΑ δύναται να ανέλθει σε μέγιστο ποσό ίσο με το 7% των πόρων του προγράμματος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία