BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Την ίδια ΚΑΠ ως το 2025 βλέπουν αναλυτές

Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλα τα φλέγοντα θέματα που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή στο 620o φύλλο της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου μαζί με το περιοδικό Wine Trails στα περίπτερα όλης της χώρας.

Την ίδια ΚΑΠ ως το 2025 βλέπουν αναλυτές

0
0
Διαβάστε μερικά από τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ• Χαµηλώνουν οι ιπποδυνάµεις στα Σχέδια Βελτίωσης µε έναν αλγόριθµο


ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
• Ανοίγει το πεδίο των επιδοτούµενων των Αγροτικών Συµβούλων


ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
• Η εικόνα αγοράς καλαµποκιού ενισχύει τις προϋποθέσεις για διακράτηση


Editoria


Στην Ελλάδα τo επιχειρηµατικό περιβάλλον παραµένει ασταθές και αφιλόξενο. Ωστόσο, στον αγροτικό χώρο ειδικότερα, οι επαγγελµατίες που διαθέτουν γνώση, υποµονή και τόλµη, ξεδιπλώνουν τα επιχειρηµατικά τους πλάνα και καταφέρνουν να επωφεληθούν από τις λίγες έστω ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά, ενώ δύσκολα ή εύκολα, βρίσκουν τελικά και τον τρόπο για να χρηµατοδοτήσουν τις επενδύσεις τους.
Το κακό είναι ότι οι φέροντες την πολιτική ευθύνη για τη διαχείριση της κατάστασης, αντί να καταστρώσουν ένα σχέδιο διευκόλυνσης των επενδύσεων και επιτάχυνσης της αναπτυξιακής διαδικασίας, επιµένουν βασανιστικά σε µια προσπάθεια να φέρουν τα πράγµατα στα µέτρα τους, ενισχύοντας έτσι το πελατειακό σύστηµα και τη σχέση δούναι και λαβείν των κατεχόντων την εξουσία µε τους διατεθειµένους να υποστηρίξουν µικρά ή µεγάλα επενδυτικά projects.
Όσοι πάντως καταφέρνουν να βγουν αλώβητοι από τέτοιου είδους διαδικασίες και να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις επενδυτικές τους προσπάθειες είναι αξιέπαινοι, ανεξαρτήτως µάλιστα του µεγέθους που χαρακτηρίζει την κάθε δράση. Πολλές φορές, ένας υποψήφιος για ένα µικρό Σχέδιο Βελτίωσης της αγροτικής του εκµετάλλευσης σε µια αποµονωµένη περιοχή, δίνει µεγαλύτερο και πιο δύσκολο αγώνα από έναν κεφαλαιούχο που «τρέχει» µε την Οµάδα του την εγκατάσταση µιας µεγάλης µεταποιητικής µονάδας
Για να µιλήσουµε όµως µε ονόµατα, πραγµατικό άθλο αποτελεί στις µέρες µας η ολοκλήρωση της θερµοκηπιακής µονάδας που έχουν εγκαταστήσει στην περιοχή της Ξάνθης οι εταιρείες Έλαστρον Αγροτική και Θερµοκήπια Θράκης (η δεύτερη είναι θυγατρική των Πλαστικών Θράκης). Η µονάδα 130 στρεµµάτων που αξιοποιεί το γεωθερµικό πεδίο της περιοχής, ανταγωνίζεται ευθέως σε ότι αφορά τα κόστη παραγωγής σύγχρονα ολλανδικά θερµοκήπια, καθώς συνδυάζει τη φθηνή ενέργεια µε τις πλέον κατάλληλες τεχνικές υποδοµές.
Μειονεκτεί µόνο στον όγκο παραγωγής. Το άνοιγµα των µεγάλων ευρωπαϊκών και διεθνών αγορών προϋποθέτει πολύ µεγαλύτερους όγκους, πράγµα για το οποίο χρειάζονται κι άλλοι θερµόαιµοι παίκτες. ∆ιαφορετικά τα προϊόντα θα διατίθενται στην εσωτερική αγορά, εκτοπίζοντας απλώς την υπόλοιπη εγχώρια παραγωγή.       


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία