BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Copa-Cogeca: Καλή είδηση η απλοποίηση των κανόνων της ΚΑΠ μέσω Οmnibus

Οι ευρωπαϊκές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία που επετεύχθη κατά τη διάρκεια των τριμερών διαλόγων μεταξύ των βουλευτών του ΕΚ και του Συμβουλίου της ΕΕ σχετικά με τους κανόνες απλούστευσης της ΚΑΠ, την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ισχύος των αγροτών και τη βελτίωση των συστημάτων ασφάλισης για την αντιστάθμιση των ζημιών.

Τεράστιας σημασίας η αρδευόμενη γεωργία

0
0

Ο Γενικός Γραμματέας της Copa και Cogeca Pekka Pesonen δήλωσε: «Ευχαριστώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ιδιαίτερα τους ευρωβουλευτές Paulo de Castro και Michel Dantin, για την προσπάθειά τους να επιτύχουν αυτό το θετικό αποτέλεσμα και χαιρετίζω το θετικό έργο της εσθονικής Προεδρίας για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας. Ειδικότερα, είναι καλή είδηση ότι οι κανόνες θα βελτιωθούν στην ασφάλιση για να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις απώλειές τους. Οι προτεινόμενες αλλαγές στο εργαλείο σταθεροποίησης του εισοδήματος στον κανονισμό «Omnibus» της ΕΕ θα επιτρέψουν την ενεργοποίηση της ενίσχυσης σε τομεακή βάση όταν οι απώλειες εισοδήματος φθάνουν το 20% αντί για το 30%, πράγμα που αποτελεί μια βελτιωμένη συνθήκη για τους αγρότες».

Η Copa και η Cogeca χαιρετίζουν επίσης το γεγονός ότι η αποζημίωση θα αυξηθεί στο 70% από 65% για όσους έχασαν περισσότερο από το 20% της ετήσιας παραγωγής ή του εισοδήματός τους.

Επιπλέον, θεωρούν καλή είδηση ότι:

- Η συμφωνία παρέχει στα κράτη μέλη την ευελιξία να περιορίσουν τη γραφειοκρατία, ειδικά όταν πρόκειται για την εφαρμογή του ορισμού του ενεργού γεωργού.

-  Η μετακίνηση σε περιοχές οικολογικής εστίασης (EFA) θα πρέπει να καταστήσει απλούστερη τη ζωή και για τους αγρότες.

-  Την πιθανότητα επέκτασης των διατάξεων για το «πακέτο γάλακτος» μετά το 2020.

Τέλος, η Copa και η Cogeca χαιρετίζουν το γεγονός ότι όλες οι αναγνωρισμένες οργανώσεις γεωργών θα έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάζουν την παραγωγή και να διαπραγματεύονται τις συμβάσεις παράδοσης για λογαριασμό των μελών τους και συγχρόνως να συμμορφώνονται με τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ.

Αυτό θα συμβάλει στην ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην τροφική αλυσίδα. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις έχουν μέχρι στιγμής επιτραπεί μόνο στους παραγωγούς γάλακτος, ελαιολάδου, βοείου κρέατος, σιτηρών και αροτραίων καλλιεργειών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία