BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ενίσχυση του Α’ Πυλώνα ζητά η Confagricoltura

Η ΚΑΠ δεν πρέπει να κάνει τον αγρότη διοικητικό υπάλληλο, λέει ο πρόεδρος της κορυφαίας αγροτικής οργάνωσης στην Ιταλία.

Ενίσχυση του Α’ Πυλώνα ζητά η Confagricoltura

2
0

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2020 θα πρέπει να ενισχύσει τον πρώτο πυλώνα, δηλαδή τις άμεσες πληρωμές, εκτιμά ο Μασιμιλιάνο Τζιανσάντι, πρόεδρος της κορυφαίας αγροτικής οργάνωσης στην Ιταλία Confagricoltura.

Μιλώντας στο Global Foof Forum που διοργανώθηκε από το think tank Farm Europe στο Τρεβίζο τον Οκτώβριο, ο πρόεδρος της Confagricoltura, δήλωσε «Πρόκειται για ζωτικής σημασίας στοιχείο στη διάρθρωση της ΚΑΠ», προσθέτοντας ότι, από την άλλη πλευρά, πρέπει να βοηθήσει τους αγρότες από την κλιματική αλλαγή, η οποία επηρεάζει ολοένα και περισσότερο τη δραστηριότητά τους μέσω μείωσης των κινδύνων και σταθεροποίησης των τιμών.


(Μασιμιλιάνο Τζιανσάντι, πρόεδρος της κορυφαίας αγροτικής οργάνωσης στην Ιταλία Confagricoltura)


«Για εμάς, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να υπάρξει απλούστευση της ΚΑΠ. Με την πάροδο των χρόνων, γνωρίσαμε μια ΚΑΠ που ήταν μεν γενναιόδωρη για τους αγρότες, αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο για αυτούς να αποκτήσουν πρόσβαση στα οφέλη της», σημείωσε.

«Είναι μια γραφειοκρατική διαδικασία. Χρειαζόμαστε μια ΚΑΠ που είναι ευκολότερη στην πρόσβαση και επιτρέπει στον αγρότη να μην μετατρέπεται σε διοικητικό υπάλληλο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Τζιανσάντι.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Confagricoltura αναφέρθηκε στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες, τονίζοντας ότι «από τις διμερείς συμφωνίες, υπάρχουν μερικές ευκαιρίες. Η CETA αποτελεί μεγάλη επιτυχία για εμάς, επειδή αναγνώρισε στην καναδική αγορά περίπου 41 ιταλικές γεωγραφικές ενδείξεις, οι οποίες δεν έχουν αναγνωριστεί μέχρι σήμερα», κατέληξε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία