BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Αύξηση ισχύος στα δενδροκομικά για να κυλήσουν ομαλά τα Σχέδια

Τις ενστάσεις τους σχετικά µε τον τρόπο που ορίζεται η επιλέξιµη προς ενίσχυση ιπποδύναµη τρακτέρ εξέφρασαν οι παρευρισκόµενοι στην ηµερίδα, ειδικά για τα δενδροκοµικά τρακτέρ που είναι και το πιο δυναµικό κοµµάτι της αγοράς τα τελευταία χρόνια.

Αύξηση ισχύος στα δενδροκομικά για να κυλήσουν ομαλά τα Σχέδια

3
4

 «Eπειδή αντιλαµβανόµαστε ότι υπάρχει αντίδραση σε αυτό είναι κάτι που θα µπορούσαµε να το ξαναδούµε. Πιστεύω ότι µέσα από το ΣΕΑΜ, ή τις ενώσεις των µελετητών ή µέσω του ΓΕΩΤΕΕ θα µπορούσε να γίνει αυτή η κουβέντα. Βέβαια πρέπει να γίνει τάχιστα γιατί µέσα στην εβδοµάδα που τρέχει λογικά θα βγούµε  µε την πρόσκληση», απάντησε ο προϊστάµενος της ΕΥΕ ΠΑΑ, Ευθύµης Τσιατούρας, παρουσίαζοντας το περίγραµµα της προκήρυξης.

Από την άλλη, πλέον δεν γίνεται διαφοροποίηση σε δενδροκοµικά και χωραφάδικα τρακτέρ όσον αφορά τον υπολογισµό της χρηµατοδότησής του, καθώς διαµορφώνεται στα 125.000 ευρώ το όριο της επιλέξιµης δαπάνης και για τις δύο κατηγορίες µηχανηµάτων.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

13-12-2017 07:38Γιώργος

Το πρόγραμμα δεν λαμβάνει καθόλου υπ όψιν την κλίση του εδάφους. Στα δενδροκομικά με 2 τονη τουρμπίνα και κλίση 10% χρειάζεται 90 ίππων τρακτέρ.

Απάντηση

08-12-2017 20:38Μελετητής

Δίνεται δυνατότητα απόκτησης γεωργικου ελκυστηρα 70 άλογα για καλλιέργεια 100 στρ. Για καλλιέργεια 150 στρ. 50% περισσότερα στρ. δεν αύξανεται η ιπποδύναμη του γεωργικου ελκυστηρα.. Ορισμένα παρελκόμενα για τα ανοιχτού πεδίου τρακτερ για να έχουν αποτελεσματικοτητα κατά την χρησιμοποιηση τους χρειάζονται τρακτέρ με μεγαλύτερη ιπποδύναμη. 70 άλογα ιπποδύναμη κρίνεται ανεπαρκής για παρελκόμενα όπως ριπερ δισκοσβαρνα κτλ. Το πρόγραμμα προσβλέπει στην βελτίωση των γεωργικών εκμεταλλευσεων αυξηση παραγωγικοτητας και εξοικονόμηση πόρων τα οποία δεν επιτυγχανονται με τρακτέρ ιπποδύναμης 70 αλόγων λόγο μειωμένης ροπής δεν μπορούν να λειτούργησουν μεγάλα παρελκόμενα τα οποία πετυχενουν εξοικονόμηση καυσίμων και αύξηση της παραγωγικοτητας θα πρέπει να αυξηθεί η ιπποδύναμη των τρακτερ τουλάχιστον σε 90 άλογα όπως είπαν και άλλοι συνάδελφοι..

Απάντηση

08-12-2017 20:21Θύμιος

70 άλογα τρακτέρ για 100 στρ. Για 200 στρ. μηδική 73 άλογα.. Κάτι κάνατε λάθος στον υπολογισμό..

Απάντηση

08-12-2017 20:19Agrotis

Ανεβάστε την ιπποδύναμη στα τρακτέρ ώστε να μπορούν να δουλέψουν όλα τα παρελκόμενα με ασφάλεια..

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία