BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Αύξηση συνεισφοράς 1,1% και ψαλίδι στην ΚΑΠ απ’ το 2021

Η Κομισιόν ετοιμάζεται να προτείνει προϋπολογισμό ύψους 1.297 τρις ευρώ. Το σύνολο του Πολυετούς Οικονομικού Πλαισίου μεταφράζεται σε 1.11% του ΑΕΠ της Ευρώπης των 27.

Πρόταση 'Ετινγκερ για μείωση 6% στους πόρους της ΚΑΠ από το Πολυετές

2
0

Λαμβάνοντας υπ όψιν τον πληθωρισμό αλλά και τις σημερινές τιμές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται την Τετάρτη 2 Μαΐου, να προτείνει τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό της επταετίας, ο οποίος σύμφωνα με το POLITICO αναμένεται να φτάσει τα 1.279 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά την ΚΑΠ, αναμένεται μια περικοπή της τάξης του 6%, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου επιτρόπου για τον προϋπολογισμό, Γκίντερ Έτινγκερ. Επιπλέον, όπως φαίνεται σε ένα προσχέδιο της ΚΑΠ, η Κομισιόν ετοιμάζεται να μειώσει τις επιδοτήσεις στις μεγάλες εκμεταλλεύσεις. Στο  προσχέδιο υπογραμμίζεται μια υποχρεωτική επιδότηση που υπολογίζεται στα 60.000 ευρώ ανά εκμεταλλεύσιμη έκταση. Ο Έτινγκερ ωστόσο δήλωσε στο Politico ότι προτιμά ένα μοντέλο φθίνουσας χρηματοδότησης όπου « οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις θα λαμβάνουν για τις εκτάσεις τους λίγα λιγότερα χρήματα από ότι οι μικρότερες». Στο προσχέδιο προτείνεται ακόμα ένα προαιρετικό μέτρο το οποίο θα εξασφαλίζει στα κράτη μέλη περισσότερες επιδοτήσεις εφόσον εφαρμόζουν πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον.     

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία