BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Θα πονέσουν και τους αστούς αυτή τη φορά οι περικοπές στην ΚΑΠ

Τις ανησυχίες των αγροτικών συντελεστών για το µέλλον της ΚΑΠ, θα έπρεπε να µοιράζεται ένα ολόκληρο πλέγµα επιχειρήσεων και φορέων από συµβουλευτικές και γεωτεχνικούς µέχρι εταιρείες branding και πιστοποίησης όπου διαρρέει έµµεσα ή και άµεσα σηµαντικό µέρος των κοινοτικών κονδυλίων.

Θα πονέσουν και τους αστούς αυτή τη φορά οι περικοπές στην ΚΑΠ

2
0

Αυτό ονοµάζεται «διανεµητικές επιπτώσεις» και όπως φαίνεται οποιαδήποτε αλλαγή στις ενισχύσεις και τα προγράµµατα αποτελεί υπόθεση για το σύνολο της εθνικής οικονοµίας και δεν θα έπρεπε να αντιµετωπίζεται µεµονωµένα ως πολιτική που αφορά µόνο τον αγροτικό χώρο.

Το ποιες τώρα και κατά πόσο µεγάλες είναι αυτές οι διαρροές των κονδυλίων θα επιχειρήσει να προσδιορίσει δυναµικό υπόδειγµα σχετικά µε την υλοποίηση της τρέχουσας ΚΑΠ.

Όπως είχε τονίσει ο υπεύθυνος της µελέτης και έµπειρος οικονοµολόγος, ∆ηµήτρης Ψαλτόπουλος, «αυτά τα εργαλεία συνήθως δεν είναι πολύ ευχάριστα καθώς δείχνουν το ποιος ωφειλείται περισσότερο από κάτι» αναφερόµενος στις διανεµητικές επιπτώσεις της κάθε πολιτικής. «Κάποια µέτρα της ΚΑΠ διαρρέουν πολλά οφέλη στον αστικό χώρο», είχε αναφέρει παράλληλα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία