BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Οριστικοποίηση στα Σχέδια ως 29 Αυγούστου

Παράταση μέχρι τις 29 Αυγούστου πήρε η οριστικοποίηση των αιτήσεων ενίσχυσης στα Σχέδια Βελτίωσης, ενώ στις 14 Σεπτεμβρίου λήγει πλέον η προθεσμία υποβολής του φυσικού φακέλου στις ΔΑΟΚ επιβεβαιώνοντας τον ΣΕΑΜ, που έκανε λόγο για «παρατάσεις μέχρι το Φθινόπωρο».

Οριστικοποίηση στα Σχέδια ως 29 Αυγούστου

3
1

Το ΥΠΑΑΤ ενημερώνει ότι υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) με σκοπό τη διευκόλυνση των υποψηφίων ως προς την ορθή σύνταξη του αιτήματος υποψηφιότητας.

Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες ορίζονται ως εξής:

α) Ως προθεσμία για την υποβολή εγγράφων για θεώρηση στις ΔΑΟΚ καθορίζεται η 16/7/2018.

β) Ως προθεσμία για την ηλεκτρονική οριστικοποίηση του πρώτου και του δευτέρου σταδίου της αίτησης ορίζεται η 29/8/2018 και ώρα 1 μ.μ ενώ αιτήματα από-οριστικοποίησης γίνονται δεκτά έως τις 26/8/2018.

γ) Ως προθεσμία για την υποβολή του φυσικού φακέλου στις ΔΑΟΚ ορίζεται η 14/9/2018.


Το θέμα των παρατάσεων ανέδειξε στο προηγούμενο φύλλο της η εφημερίδα Agrenda

Αναβάλλονται επενδύσεις και στοιβάζονται αιτήσεις

Χάνουν το νόημά τους τα Σχέδια µε παρατάσεις µέχρι το φθινόπωρο

Φωτιά έχουν ανάψει στις τάξεις αγροτών και εισαγωγέων µηχανηµάτων, οι νέες παρατάσεις των Σχεδίων Βελτίωσης που αναβάλουν συνεχώς αναγκαίες επενδύσεις, δεν βοηθάνε την αγορά, αυξάνουν τις αιτήσεις χωρίς αντίκρισµα λόγω περιορισµένου µπάτζετ και µπορεί στην τελική να εξυπηρετούν άλλα συµφέροντα.


Αφορµή για να θέσει υπόψη του Χαράλαµπου Κασίµη τα παραπάνω ο ΣΕΑΜ (ολόκληρη η επιστολή δεξιά), στάθηκε ένα e-mail των διαχειριστικών προς τους µελετητές που έκανε λόγο για παράταση τόσο της ηµεροµηνίας υποβολής δικαιολογητικών στις ΔΑΟΚ (λήγει 18 Ιουνίου) όσο και της πρώτης και δεύτερης οριστικοποίησης. Οι ακριβείς ηµεροµηνίες θα ανακοινωθούν την ερχόµενη εβδοµάδα σύµφωνα πάντα µε το εν λόγω ηλεκτρονικό µήνυµα που αναφέρει: «Καθότι πλησιάζει η προθεσµία υποβολής στις ΔΑΟΚ δικαιολογητικών για θεώρηση στο πλαίσιο του Mέτρου 4.1 (η οποία αυτή τη στιγµή είναι η 18/6/2018), θα θέλαµε να σας ενηµερώσουµε ότι επίκειται απόφαση παράτασης τόσο αυτής της ηµεροµηνίας όσο και της ηµεροµηνίας οριστικοποίησης πρώτου και δευτέρου σταδίου (θα εξακολουθήσουν να είναι ταυτόχρονα). Ο σκοπός της εν λόγω ενηµέρωσης είναι να µειωθεί η χρονική πίεση για όλους (µελετητές και Υπηρεσίες) και να αποφευχθεί ο συνωστισµός εν’ όψει της επικείµενης λήξης της υφιστάµενης προθεσµίας.

Θα υπάρξει αναλυτικότερη ενηµέρωση εντός της ερχόµενης εβδοµάδας».

Θυµίζουµε εδώ ότι η διορία για την πρώτη οριστικοποίηση έχει ήδη πάρει παράταση καθώς από τις 5 Ιουνίου, µετακινήθηκε ένα µήνα µετά, στις 5 Ιουλίου.

 

Ολόκληρη η επιστολή του ΣΕΑΜ προς Κασίµη

Προς: Κύριο Χαράλαµπο Κασίµη

Θέµα: Καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της Α’ Φάσης του Μέτρου 4.1.1

Με ιδιαίτερο προβληµατισµό, αλλά και απογοήτευση παρακολουθούµε τις συνεχείς παρατάσεις που δίνονται για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του µέτρου 4.1.1 του ΠΑΑ 2014-2020 και που αφορά στην υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόµενους για ένταξη στο πρόγραµµα. Οι παρατάσεις αυτές, έρχονται να επιτείνουν την µεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του συγκεκριµένου προγράµµατος, η οποία ξεκίνησε από τον σχεδίασµά µέχρι και την προκήρυξή του.

Ο ΣΕΑΜ έχοντας την εµπειρία των αδυναµιών και στρεβλώσεων που παρουσίασαν στην υλοποίησή τους τα προηγούµενα προγράµµατα, επεσήµανε έγκαιρα τον κίνδυνο για αυτές τις καθυστερήσεις, που θέτουν σε κίνδυνο την οµαλή και πλήρη υλοποίηση του προγράµµατος. ∆υστυχώς, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τους φόβους µας και διαψεύδουν τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις που πάντα µας δίνατε.

Οι συνεχείς παρατάσεις που δίδονται δεν βοηθάνε σε τίποτα, πέραν της αύξησης των αιτήσεων που υποβάλλονται και που είναι χωρίς αντίκρισµα, µια και ο προϋπολογισµός του προγράµµατος είναι συγκεκριµένος και δεν αυξάνεται. Αντίθετα φοβόµαστε ότι η υπερβολική διόγκωση του αριθµού των αιτήσεων, θα προκαλέσει περαιτέρω προβλήµατα και καθυστερήσεις στην διαδικασία των αξιολογήσεων.

∆εν θέλουµε να πιστεύουµε ότι οι παρατάσεις αυτές εξυπηρετούν άλλους στόχους από αυτούς που προβλέπει το πρόγραµµα. Σίγουρα όµως δεν βοηθάνε στην έγκαιρη και ολοκληρωτική υλοποίηση του προγράµµατος, δεν βοηθάνε τους αγρότες που συνεχώς αναβάλουν αναγκαίες επενδύσεις και δεν βοηθάνε την αγορά των γεωργικών µηχανηµάτων η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, από τους ανεπαρκείς χειρισµούς της Πολιτείας διαχρονικά, στην διαχείριση αυτών των προγραµµάτων.

Τελευταία κυκλοφορούν φήµες στην αγορά ότι οι παρατάσεις θα συνεχιστούν και µάλιστα µπορεί να φτάσουν ακόµη και µέχρι το Φθινόπωρο! Επειδή η λειτουργία και ο προγραµµατισµός των επιχειρήσεων - µελών του Συνδέσµου, δεν µπορεί να βασίζεται σε φήµες, ζητάµε να έχουµε µια αξιόπιστη και έγκυρη πληροφόρηση από εσάς, ως υπεύθυνος γραµµατέας της ∆ιαχειριστικής αρχής, για το χρονοδιάγραµµα των υπολοίπων φάσεων του προγράµµατος (ολοκλήρωση αιτήσεων - αξιολογήσεις - εγκρίσεις - εκταµιεύσεις επιδοτήσεων).

Αντιλαµβάνεστε ότι το πρόβληµα πλέον παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, άλλη µια χρονιά πάει χαµένη και περιµένουµε να ορίσετε µια συνάντηση µε εκπροσώπους του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του Συνδέσµου µας, για µια πλήρη ενηµέρωση. Ευελπιστούµε στην θετική ανταπόκρισή σας στο αίτηµά µας και σας ευχαριστούµε θερµά εκ των προτέρων.

Με εκτίµηση

Για το Σύνδεσµο Εισαγωγέων-Αντιπροσώπων Μηχανηµάτων

Σάββας Μπαλουκτσής, πρόεδρος ∆Σ, ΣΕΑΜ


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

18-06-2018 18:18ΙΩΑΝΝΗΣ MΩΡΑΙΤΗΣ

Όταν λέγαμε ότι τα φετινά σχέδια βελτίωσης θα ήταν η μεγαλύτερη φούσκα επενδυτικού προγράμματος,μας λέγανε δεν γνωρίζαμε.Τωρα κάποιοι οικονομάνε από τις αιτήσεις και δεν θα μπουν κιόλας στο πρόγραμμα οι δικαιούχοι. Επίσης αυτα που ζητάνε είναι εξωπραγματικά σαν όρους στο πρόγραμμα.Αλλα δεν αναφέρονται. Να δουλεύουμε όλοι για τους εμπόρους και τους μελετητές.Και να πουλάμε στο τέλος το λάδι ή οτιδήποτε 2,20 το κιλό και το βερύκοκο για μαρμελάδα 8 με 10 λεπτά και να λέμε ανάπτυξη..

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία