Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Παραδίδεται στην υπόθεση ΟΕΦ άνευ όρων ο Αντώνογλου

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η οριστικοποίηση των αποφάσεων για τα νέα Προγράμματα των ΟΕΦ με τις πληροφορίες να θέλουν τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκο Αντώνογλου να έχει παραδοθεί «άνευ όρων» στις απαιτήσεις της «συμμορίας του ΟΣΔΕ» και στις «πολιτικές πλάτες» που βρίσκονται πίσω τους.

Παραδίδεται στην υπόθεση ΟΕΦ άνευ όρων ο Αντώνογλου

2
0

Το περίεργο είναι ότι με τις υποχωρήσεις οι οποίες γίνονται για χάρη της εν λόγω παρέας, η οποία έχει κατεβάσει προτάσεις για ένα συνονθύλευμα ιδιότυπων ΟΕΦ, κυρίως από την Κρήτη, είναι σαν να «καταπίνει» ο εν λόγω γενικός γραμματέας την απόφαση την οποία μετά κόπων και βασάνων υπέγραψε την Άνοιξη και στη βάση της οποία θα ‘πρεπε να κινηθούν οι εγκρίσεις των υποψηφίων.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι τα χρήματα που δίνονται για δράσεις (υπηρεσίες και αγορά εξοπλισμού) στους ΟΕΦ, δεν είναι κοινοτικές ενισχύσεις γενικώς, αλλά χρήματα των ίδιων των ελαιοκαλλιεργητών τα οποία παρακρατούνται σε ποσοστό 2% με κάθε τιμολόγιο που προσκομίζουν και τα οποία έχουν αυστηρά ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Αντί αυτού, τα χρήματα που πέφτουν στο συγκεκριμένο κουμπαρά, γίνονται, απ’ ότι φαίνεται, εργαλείο μικροπολιτικής στα χέρια της κυβέρνησης και αντικείμενο εκμετάλλευσης διαφόρων επιτήδειων, συχνά μικροαπατεώνων. 

 

Το θέμα έχει αναδείξει και το περιοδικό ελαίας Καρπός

Πρώτη φορά τέτοια πίεση για να περάσει η παρανομία

Στα πλοκάµια µιας σατανικής µηχανοπαρέας, κινδυνεύουν να πέσουν αυτή τη φορά τα γνωστά τριετή προγράµµατα των Οργανώσεων Ελαιοκοµικών Φορέων, η έγκριση των οποίων καθυστερεί, µόνο και µόνο για να γίνουν τα χατίρια της... περί ης ο λόγος.


Πάντα ήταν δύσκολη η αξιολόγηση στα προγράμματα των ΟΕΦ, αυτή τη φορά όμως, η υπόθεση βγάζει μάτι! Η αλαζονική κάθοδος για υφαρπαγή των προγραμμάτων από μια κακομαθημένη μηχανοπαρέα, γνωστή για τα έργα και τις ημέρες της στο ΟΣΔΕ, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τις αρμόδιες αρχές και την υπό τον γενικό γραμματέα, Νίκο Αντώνογλου, Κεντρική Επιτροπή Αξιολόγησης ΟΕΦ. Η τελευταία, παρά την επιμέλεια με την οποία έχει χειριστεί μέχρι σήμερα το θέμα, δυσκολεύεται απ’ ό,τι φαίνεται να εφαρμόσει το γράμμα του νόμου, καθώς οι έξωθεν παρεμβάσεις είναι πολλές και ποικίλες. Το πού θα οδηγηθούν τα πράγματα θα το δείξει ο χρόνος, αν και οι καθυστερήσεις μετρούν το τρίμηνο και οι εν γένει κίνδυνοι γίνονται όλο και πιο ορατοί.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην... με το έτσι θέλω απαίτηση της παραπάνω κάστας συμβούλων και παρατρεχάμενων να διαχειριστούν περίπου το μισό του συνολικού προγράμματος για την τριετία και μάλιστα μέσα από παρείσακτους ελαιοκομικούς φορείς (κατά βάση της Κρήτης), η παραγωγική βάση των οποίων ελέγχεται ποικιλοτρόπως.

Έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες

Παρέμβαση επί του θέματος, έχει γίνει εδώ και τρεις εβδομάδες από τη Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ, ο πρόεδρος της οποίας, Παύλος Σατολιάς, με έγγραφο προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και πρόεδρο της Επιτροπής Νίκο Αντώνογλου, επισημαίνει τους κινδύνους που γεννώνται από μια επιπόλαιη διαχείριση του θέματος, σε μια εποχή που αξιόλογες οργανώσεις και οργανωμένοι ελαιοπαραγωγοί, έχουν ανάγκη τη χρηματοδότηση των ΟΕΦ για να υποστηρίξουν αξιόλογα και χειροπιαστά αναπτυξιακά πλάνα. Σημειωτέον ότι με βάση τις τελευταίες συζητήσεις στην Επιτροπή, εξετάζεται το ενδεχόμενο να «κοπούν» πόροι από την εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών για να δοθούν «δώρα» σε ανυπόστατους ΟΕΦ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία