BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Αναδιανομή κονδυλίων, πέρασαν οι επιλαχόντες Νέοι

Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλα τα φλέγοντα θέματα που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή στο 661o φύλλο της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 14 Ιουλίου μαζί με το περιοδικό Fresher.

Αναδιανομή κονδυλίων, πέρασαν οι επιλαχόντες Νέοι

3
0

Διαβάστε μερικά από τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda

Επικαιρότητα

Ξαναγιεννιέται η ψηφιακή εποχή της ελληνικής γεωργίας στη ΔΕΘ

Επενδύσεις

Με πράσινο προφίλ α επιχειρησιακά προγράμματα των Ομάδων οπωροκηπευτικών

Εμπορεύματα

Σε ελεύθερη πτώση η σόγια λόγω της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας

Editorial

«Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε μια πραγματική λύση σ’ ένα πραγματικό πρόβλημα. Και εξηγούμαι για να μη λέμε πολλά. Έχουμε κάποια δεδομένα.

Πρώτον, η Περιφέρειά μας είναι αγροτική. Έχουμε το 10% του Εθνικού Ακαθάριστου Αγροτικού Εισοδήματος. 

Δεύτερον, δυστυχώς, στην Περιφέρειά μας ο αγροτικός πληθυσμός γερνάει και συρρικνώνεται.

Τρίτον, εάν θέλουμε να επιβιώσουμε και να κερδίσουμε τη θέση που μας αξίζει στην παγκόσμια αγορά, πρέπει να κάνουμε έναν αγώνα δρόμου. Κι αυτό εξαρτάται από την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών μας προϊόντων, από την εξωστρέφεια που επιδεικνύουμε, αλλά και πάνω απ’ όλα, από την αυτοπεποίθηση, που όλοι μαζί μοιραζόμαστε, για το ποιοι είμαστε και τι είναι αυτός ο θησαυρός που κρατάμε στα χέρια μας. Ο θησαυρός της Στερεοελλαδίτικης γης.

Σήμερα, λοιπόν, κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Τον Σεπτέμβριο θα έχουμε δύο πολύ σημαντικές διοργανώσεις. Η πρώτη είναι το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, το οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει θεσμός, όχι μόνο για την Περιφέρεια της Στερεάς αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. 

Από  τις 10 έως τις 23 Σεπτεμβρίου εδώ θα χτυπήσει η καρδιά της ελληνικής αγροτιάς. Βεβαίως ταυτόχρονα θα έχουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό συνέδριο για τους Νέους Αγρότες».

Κώστας Μπακογιάννης

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Σημείωση Agrenda: Ένας περιπλανώμενος ιδιώτης εκθεσιάρχης που αγωνίζεται για τον επιούσιό του και ένας εκπρόθεσμος, εδώ και καιρό, πρόεδρος νέων αγροτών, «έπεισαν», απ’ ότι φαίνεται, έναν Περιφερειάρχη που καίγεται αυτό τον καιρό για «δικτύωση», ενόψει των νέων του στόχων στο στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή του Δήμου Αθηναίων και βάλθηκαν, όλοι μαζί, να λύσουν το πρόβλημα της ελληνικής γεωργίας και του Έλληνα αγρότη! Καλή επιτυχία!  

Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία