Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Leader για 35άρηδες, μικρή μεταποίηση ως 600.000 ευρώ

Η νέα προσέγγιση των προσκλήσεων Leader που ανέλυσε για τέσσερις περιοχές η Agrenda την περασµένη εβδοµάδα, έχει κινήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών για το πώς διαµορφώνεται το πρόγραµµα και σε άλλους τόπους.

Leader για 35άρηδες, μικρή μεταποίηση ως 600.000 ευρώ

0
0

Με τις προσκλήσεις για τα ιδιωτικά έργα να υπολογίζονται για το Σεπτέµβρη, αξίζει να σηµειωθεί εδώ ότι όλα τα έργα µεταποίησης γεωργικών προϊόντων προϋπολογισµού ως 600.000 ευρώ θα προκηρυχθούν µέσω των Leader όµως η αυξηµένη ενίσχυση του 65% έχει προβλεφθεί µόνο για έργα κάτω των 300.000 ευρώ. Παρακάτω µετά από αίτηµα αναγνωστών, αναλύεται η τοπική προσέγγιση των προκηρύξεων του Leader Ηρακλείου, το οποίο διαθέτει και τον µεγαλύτερο προϋπολογισµό από όλα τα προγράµµατα, ήτοι 13, 9 εκατ. ευρώ.

Μεταποίηση:  Ειδικό βάρος θα δοθεί: στα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, σε προϊόντα κοσµετολογίας και φαρµακευτικής από γεωργικά προϊόντα (πχ προϊόντα από αλόη, λάδι, αρωµατικά φυτά) και µονάδων παραγωγής αιθέριων ελαίων, σε τυροκοµεία και παραπροϊόντα γάλακτος, στα τυποποιητήρια µελιού, λαδιού, κρασιού, σε µονάδες παραγωγής αποσταγµάτων από οπωροκηπευτικά ή αµπελοοϊνικής προέλευσης (τσικουδιά) και σε µονάδες επεξεργασίας υπολειµµάτων ελαιουργείων δύο φάσεων για δηµιουργία κοµπόστ. Στο προτεινόµενο έργο, θα πρέπει να εξασφαλίζεται η προσβασιµότητα των ατόµων µε αναπηρία (ΑΜΕΑ). Το ανώτερο συνολικό κόστος της επένδυσης µπορεί να ανέρχεται µέχρι 180.000 ευρώ. Η στήριξη των προαναφερόµενων επενδύσεων µε ποσοστό ενίσχυσης 65% (ΚΑΝ 1407/2013-de minimis).

∆ικαιούχοι θα είναι φυσικά πρόσωπα µέχρι 35 ετών και νοµικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, στο κεφάλαιο των οποίων συµµετέχουν νέοι/ες (µέχρι 35 ετών) µε ποσοστό τουλάχιστον 75% και η διαχείρισή τους ασκείται αποκλειστικά από τους νέους.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 25 Ιουλίου μαζί με το περιοδικό Αγρόκτημα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία