BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Το χρόνο χρήμα κάνει η ΠΟΓΕΔΥ στην αξιολόγηση Σχεδίων

Ο αριθμός των αιτήσεων για σχέδια βελτίωσης θα ξεπεράσει τις 20.000 πανελλαδικά, κάτι που σημαίνει ότι το έργο της αξιολόγησης των φακέλων θα απαιτήσει σημαντικό χρόνο από τους δημόσιους Γεωτεχνικούς αξιολογητές και κυρίως τους Γεωπόνους, αναφέρει σε επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων.

Κακαβάς: Απλήρωτοι ακόμα οι γεωτεχνικοί

1
0

Για το λόγο αυτό, τονίζει ότι το έργο της αξιολόγησης είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί έγκαιρα εντός ωραρίου των δημοσίων υπηρεσιών και ως εκ τούτου προτείνει να προβλεφθεί επιλέξιμη δαπάνη για την υπερωριακή απασχόληση του έργου αξιολόγησης των σχεδίων βελτίωσης από τις ΔΑΟΚ.

Επιπρόσθετα ζητά:

  • Να ανοίξει άμεσα το ηλεκτρονικό σύστημα αξιολόγησης (ΠΣΚΕ) προκειμένου να ξεκινήσουν οι αξιολογήσεις των φακέλων των οποίων έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα στο μεσοδιάστημα έως την 1/10/2018 να έχει προχωρήσει η αξιολόγηση σημαντικού αριθμού φακέλων από τους συναδέλφους των Δ.Α.Ο.Κ.

  • Σε περίπτωση που απαιτηθεί επιπλέον αριθμός υπαλλήλων για την αξιολόγηση των φακέλων τότε να χρησιμοποιηθούν οι γεωτεχνικοί των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ., όπως προβλέπεται και στην σχετική ΚΥΑ.

Ολόκληρη η επιστολή αναφέρει τα εξής: 

Θέμα: «Πρόβλεψη αμοιβής για την αξιολόγηση των φακέλων σχεδίων βελτίωσης»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπ.Α.Α.Τ., δόθηκε ακόμη μια παράταση στην οριστική υποβολή των σχεδίων βελτίωσης στις κατά τόπους Δ.Α.Ο.Κ. των Περιφερειών με νέα τελική προθεσμία υποβολής των φυσικών φακέλων στις Δ.Α.Ο.Κ. την 1/10/ 2018. Από όσα είναι γνωστά, ο αριθμός των αιτήσεων για σχέδια βελτίωσης θα ξεπεράσει τις 20.000 πανελλαδικά, κάτι που σημαίνει ότι το έργο της αξιολόγησης των φακέλων θα απαιτήσει σημαντικό χρόνο από τους δημόσιους Γεωτεχνικούς αξιολογητές και κυρίως τους Γεωπόνους, όπως αυτοί προβλέπονται σύμφωνα με την σχετική Κ.Υ.Α.. Προφανώς όσο δίνονται παρόμοιες παρατάσεις, τόσο συμπιέζεται ο χρόνος που θα δοθεί για την αξιολόγηση από τους συναδέλφους των Δ.Α.Ο.Κ. του όγκου αυτού αιτήσεων.

Προφανώς από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι το έργο της αξιολόγησης είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί έγκαιρα εντός ωραρίου των δημοσίων υπηρεσιών, την ίδια στιγμή που η αξιολόγηση από κρατικούς λειτουργούς εγγυάται στον μέγιστο βαθμό την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και της δίκαιης αντιμετώπισης των αιτούντων. Στα παραπάνω πλαίσια και προκειμένου η διαδικασία να ολοκληρωθεί ομαλά αλλά και να αποφύγουμε φωνές οι οποίες προσπαθούν να ιδιωτικοποιήσουν το δημόσιο αυτό έργο, δυσφημώντας τους συναδέλφους μας των Δ.Α.Ο.Κ., προτείνουμε τα παρακάτω:

1. Τη χορήγηση ποσού στις Δ.Α.Ο. των Περιφερειών ώστε να προβλεφθεί επιλέξιμη δαπάνη για την υπερωριακή απασχόληση του έργου αξιολόγησης των σχεδίων βελτίωσης από τις ΔΑΟΚ. Είναι γνωστό, υπήρξε μάλιστα και Δελτίο Τύπου της ΠΟΓΕΔΥ, ότι έχει δοθεί ποσό τεχνικής βοήθειας προς τις Περιφέρειες το οποίο μπορεί να καλύψει την παραπάνω δαπάνη. Τα ποσά αυτά έχουν χορηγηθεί εντός του Ιουλίου από την διαχειριστική αρχή του Υπουργείου και προφανώς δεν θα πρέπει να αναλωθούν με αποκλειστικό γνώμονα τις προτιμήσεις της κάθε Περιφέρειας. Στα πλαίσια αυτά η Π.Ε.Γ.Δ.Υ. και Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. καλεί το Υπουργείο, μέσα από την διαχειριστική του αρχή, να προχωρήσει στην πρόβλεψη ποσού για τους συναδέλφους των Δ.Α.Ο.Κ. προκειμένου να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι αξιολογήσεις των φακέλων.

2. Το ηλεκτρονικό σύστημα αξιολόγησης (ΠΣΚΕ) θα πρέπει να ανοίξει άμεσα προκειμένου να ξεκινήσουν οι αξιολογήσεις των φακέλων των οποίων έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα στο μεσοδιάστημα έως την 1/10/2018 να έχει προχωρήσει η αξιολόγηση σημαντικού αριθμού φακέλων από τους συναδέλφους των Δ.Α.Ο.Κ.. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραμένει κλειστό το ΠΣΚΕ. Η ταυτόχρονη υποβολή κάποιων σχεδίων και αξιολόγηση κάποιων άλλων δεν δημιουργεί πρόβλημα ασυμβιβάστου από την υπάρχουσα Κ.Υ.Α.

3. Σε περίπτωση που παρόλα αυτά απαιτείται επιπλέον αριθμός συναδέλφων για την αξιολόγηση των φακέλων τότε να χρησιμοποιηθούν και οι συνάδελφοι των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ., όπως προβλέπεται και στην σχετική ΚΥΑ.

Ελπίζουμε ότι θα δοθεί λύση πριν υπάρξει πρόβλημα. Είναι κατανοητό ότι ο συνεχώς αυξανόμενος όγκος εργασιών των Δ.Α.Ο.Κ. δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο με το φιλότιμο των συναδέλφων, αλλά θα πρέπει να δοθούν επιτέλους ελάχιστα κίνητρα ως αναγνώριση της υπερπροσπάθειας που καταβάλλεται και η οποία έχει κρατήσει όρθιο το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης σε αυτήν αλλά και σε προηγούμενες περιόδους.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία