BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Τραβάνε κι άλλη παράταση τα Σχέδια ως τέλη Σεπτέμβρη

Στις 14 Σεπτεμβρίου λήγει η διορία για τις οριστικοποιήσεις υποβολής επενδυτικών φακέλων στα Σχέδια Βελτίωσης, ωστόσο φαίνεται πως κάτι οι πιέσεις από μελετητές κάτι το μπλέξιμο στο πληροφοριακό σύστημα που μπουκώνει και βραχυκύκλωσε παράλληλα λόγω του μπλακ άουτ της Αττικής την περασμένη εβδομάδα, φέρνουν πιο κοντά το ενδεχόμενο μίας νέας παράτασης, ολιγοήμερης, ώστε να κλείσει τελικά το σύστημα τέλος Σεπτεμβρίου.

Τραβάνε κι άλλη παράταση τα Σχέδια ως τέλη Σεπτέμβρη

9
1
Όλα αυτά, ενώ μπαίνουμε στο τελευταίο τρίμηνο του έτους και κανείς δεν ξέρει, αν θα ισχύσει η διαδικασία εκχώρησης της επιχορήγησης στους προµηθευτές (για µηχανήµατα και εξοπλισµό), ποιο είναι το πλάνο χρηµατοδότησης του µέρους εκείνου της επένδυσης που υπερβαίνει το ποσό της ίδιας συµµετοχής, αλλά και τι γίνεται µε τα περιβόητα «εργαλεία χρηµατοδότησης».

Την ίδια στιγµή, πληθαίνουν οι αγρότες που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν φορολογική ενηµερότητα (κριτήριο επιλεξιµότητας), ενώ όλο και πιο πολλοί δεν ξέρουν τι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταµεία, ενώ άλλοι πάλι αγωνιούν για το καθεστώς του εξωδικαστικού και των 120 δόσεων που θα πρέπει να περάσουν για να καταστεί επιλέξιµος ο επενδυτικός τους φάκελος.

Από την πλευρά τους, οι γεωτεχνικοί του δηµοσίου τονίζουν ότι το έργο της αξιολόγησης είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί έγκαιρα εντός ωραρίου των δηµοσίων υπηρεσιών και ως εκ τούτου προτείνει να προβλεφθεί επιλέξιµη δαπάνη για την υπερωριακή απασχόληση του έργου αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης από τις ∆ΑΟΚ. Σε πρόσφατη επιστολή της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Γεωτεχνικών ∆ηµοσίων Υπαλλήλων στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν επιπλέον να ανοίξει άµεσα το ηλεκτρονικό σύστηµα αξιολόγησης (ΠΣΚΕ) προκειµένου να ξεκινήσουν οι αξιολογήσεις των φακέλων των οποίων έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης, δίνοντας τη δυνατότητα στο µεσοδιάστηµα έως την 1/10/2018 να έχει προχωρήσει η αξιολόγηση σηµαντικού αριθµού φακέλων από τους γεωτεχνικούς των ∆ΑΟΚ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο περιοδικό Profi που κυκλοφορεί το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

29-08-2018 12:48Ευθύμιος Τσιατούρας

Προκειμένου όσοι συντάσσουν μελέτες να προγραμματίσουν ορθά την εργασία τους, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν υφίσταται έννοια ή πράξη άτυπης παράτασης. Τα ηλεκτρονικά συστήματα κλειδώνουν και δεν δέχονται αιτήσεις μετά την ημερομηνία που έχει οριστεί ως καταληκτική. Στην περίπτωση που υπήρχε η θεωρητική δυνατότητα το σύστημα να μένει ανοικτό μετά την ημερομηνία που προβλέπεται στο ΦΕΚ δημιουργούνται προβλήματα κατά τους ελέγχους που υφίστανται οι Υπηρεσίες. Συνεπώς δεν είναι δυνατή η άτυπη παράταση καθώς οδηγεί σε δημοσιονομικές προσαρμογές (πρόστιμα) εναντίον της Χώρας αλλά και σε προσφυγές όσων έχουν υποβάλει έγκαιρα εναντίον όλων των υπολοίπων.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία