BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ζεστό χρήμα για τη… διπλή ζύμωση

Επιχορηγήσεις έως 1.000.000 ευρώ για συσκευασία και μεταποίηση βοτάνων αλλά και παραγωγή μπαχαρικών και ξυδιού παρέχονται μέσω του  προγράμματος της Επιχειρηματικότητας των Νέων που τρέχει από τον Επενδυτικό Νόμο.

Ζεστό χρήμα για τη… διπλή ζύμωση

1
0

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων μετά από νέα παράταση είναι η 30η Σεπτεμβρίου και αφορά νέους από 18 έως 40 ετών. Στις δράσεις που υλοποιούνται από τον Ιούλιο είναι η επεξεργασία πράσινου τσαγιού, μαύρου τσαγιού που έχει υποστεί ζύμωση και τσαγιού που έχει υποστεί εν μέρει ζύμωση, και διατίθενται σε άμεσες συσκευασίες περιεχομένου <= 3 kg, η επεξεργασία εκχυλισμάτων, αποσταγμάτων, συμπυκνωμάτων και παρασκευασμάτων τσαγιού ή μάτε, αφεψημάτων βοτάνων και η παραγωγή αρτυμάτων και καρυκευμάτων.

Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται μέχρι το ποσό των 500.000 ευρώ για τις δαπάνες που αφορούν την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία της επιχείρησης.

Στην περίπτωση που γίνεται χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) εγκαταστάσεων και εξοπλισμού παραγωγής το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται μέχρι το ποσό του 1 εκατ. ευρώ. To συνολικό ύψος της επιχορήγησης δεν γίνεται να υπερβαίνει το 100% του κόστους του επενδυτικού σχεδίου. Τα χρήματα θα παρέχονται συνολικά κατά τα πρώτα πέντε χρόνια μετά την ίδρυση και λειτουργία της επιχείρησης υπό την προϋπόθεση ότι το κατ’ έτος χορηγούμενο ποσό δεν μπορεί να υπερβαίνει το 33% του συνόλου της διατιθέμενης ενίσχυσης.

 

Τι απαιτείται

Στο καθεστώς των ενισχύσεων της Επιχειρηματικότητας των Νέων εντάσσονται:

­ Οι μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζομένους και ο ετήσιος κύκλος εργασιών ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ.

­ Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζομένους και ο ετήσιος κύκλος εργασιών ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Απαιτείται να έχουν νομική μορφή είτε ατομικής επιχείρησης, ή εμπορικής εταιρείας ή συνεταιρισμού, να αποτελούν είτε ατομικές επιχειρήσεις, τα φυσικά πρόσωπα των οποίων δεν έχουν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους, είτε επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχουν φυσικά πρόσωπα με ποσοστό άνω του 50% του εταιρικού τους κεφαλαίου, τα οποία δεν έχουν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους και ασκούν αποκλειστικά τη διαχείριση της εταιρείας κατέχοντας θέση Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου, Διευθ/ντος Συμβούλου, Διαχειριστή. Οι επιχειρήσεις να έχουν ιδρυθεί από τον Ιανουάριο του 2011 και έπειτα ή να μην έχουν κατά τον χρόνο κατάθεσης της αίτησης υπαγωγής ολοκληρώσει τις διαδικασίες ίδρυσής τους.

Να μην έχουν ως μετόχους με ποσοστό άνω του 20% ή ασκούντες τη διοίκηση πρόσωπα που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις οι οποίες έπαυσαν τη λειτουργία τους κατά το προηγούμενο δωδεκάμηνο και δραστηριοποιούνταν στην ίδια σχετική αγορά ή σε όμορες αγορές.

 

Τα ποσοστά ενισχύεσεων

Στις περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας ορίζονται ποσοστά ενίσχυσης 35% για τις δαπάνες που πραγματοποιούνται τα τρία πρώτα έτη μετά την ίδρυση της επιχείρησης και 25% για τις δαπάνες που πραγματοποιούνται τα δύο επόμενα έτη.

Τα ποσοστά προσαυξάνονται κατά 5% στα νησιά των ως άνω Περιφερειών με πληθυσμό μικρότερο των 5.000 ευρώ.

Στις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδος και Αττικής ορίζονται ποσοστά ενίσχυσης 25% για τις δαπάνες που πραγματοποιούνται τα τρία πρώτα έτη μετά την ίδρυση της επιχείρησης και 15% για τις δαπάνες που πραγματοποιούνται τα δύο επόμενα έτη.

 

Ποιες δαπάνες ενισχύονται

·  Οι δαπάνες που αφορούν την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία της επιχείρησης.

·  Οι δαπάνες χρηματοδοτικής μίσθωσης εγκαταστάσεων και επιπλέον εξοπλισμού παραγωγής.

 

Η υποβολή της αίτησης

Τα επενδυτικά σχέδια υποβάλλονται έως 30 Σεπτεμβρίου μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr), και έπειτα σε έντυπη μορφή στα παρακάτω Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών, απ’ όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν και πληροφορίες.

● Για τις επιχειρήσεις που ιδρύονται και λειτουργούν στις Περιφέρειες Αττικής, Ηπείρου, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας: Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών Υπουργείου Ανάπτυξης: Κοραή 4, 6ος όροφος, ΤΚ 10564, Αθήνα, Τηλ: 210-3258800-4.

● Για τις επιχειρήσεις που ιδρύονται και λειτουργούν στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας: Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη: Διοικητήριο Θεσσαλονίκης, Γραφείο 203, 2ος όροφος, ΤΚ54123, Τηλ: 2310 379103 / 2310 379240.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία