BACK TO
TOP
Special Reports

Ένα ζευγάρι με 90 αίγες και έναν κουβά καινοτομία φέρνει τα πρώτα καλλυντικά από κατσικίσιο γάλα

Κόρη του Ήλιου, άλλοτε περιγράφεται ως Νύµφη αλλά τις περισσότερες φορές ως αίγα η τροφός του θεού ∆ία στο Ιδαίο Άντρο, η Αµάλθεια, ταυτίζεται µε την πλησµονή των αγαθών και την ευηµερία του ανθρώπου. Εµπνευσµένη άλλωστε η αρχαιοελληνική µυθολογία από την αντικειµενικότητα της µεσογειακής φύσης, δεν θα µπορούσε να µην συνδέσει τη γενναιοδωρία και την αφθονία µε ένα από τα πρώτα ζώα που εξηµέρωσε ο άνθρωπος πριν από 10.000 χρόνια, την κατσίκα.

3-aiges

Πέτρος Γκόγκος

405
2


Οι ευεργετικές ιδιότητες του κατσικίσιου γάλακτος στον άνθρωπο ενέπνευσαν και τον ∆ηµοσθένη Παπαγεωργίου από τις Σέρρες, ο οποίος µαζί µε τη σύντροφό του Κατερίνα Λεπίδα, ξεκίνησαν το 2013 τις προσπάθειές τους στον κόσµο της πρωτογενούς παραγωγής και της µεταποίησης, νοικιάζοντας από το ελληνικό δηµόσιο µια έκταση πέντε στρεµµάτων εκεί που βρισκόταν η παλιά Γεωργική Σχολή Σερρών.

«Το αγρόκτηµά µας, είναι µία πρότυπη µονάδα παραγωγής κατσικίσιου γάλακτος στις Σέρρες, µέσα σε ένα µοναδικό φυσικό περιβάλλον µε µικροκλίµα ιδανικό για την καλύτερη δυνατή διαβίωση των κατσικιών µας» αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου στην Agrenda, εξηγώντας πως «η αγάπη µας για τα πανέξυπνα αυτά ζωάκια καθώς και οι ευεργετικές ιδιότητες του γάλακτος τους στον άνθρωπο, τόσο στην διατροφή του όσο και στην επιδερµίδα του, ήταν για µας µοναδική πηγή έµπνευσης».

Σήµερα εκτρέφει 90 κατσίκες, το γάλα των οποίων διατίθεται στο κατάστηµά τους στις Σέρρες. Όµως, το πιο σηµαντικό προϊόν, είναι τα καλλυντικά περιποίησης προσώπου µε βάση το κατσικίσιο γάλα, τα οποία παρασκευάζονται σε συνεργασία µε εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη και µπορεί κανείς να τα προµηθευτεί µέσω του διαδικτυακού τους καταστήµατος.

«Αυτό που έχει σηµασία είναι η ποιότητα του γάλακτος» εκµυστηρεύεται ο νεαρός κτηνοτρόφος, που διαχειρίζεται περί τα 700 κιλά ετησίως από κάθε µια από τις κατσίκες του. «Εµείς στο αγρόκτηµά µας, καθηµερινά παράγουµε υψηλής ποιότητας γάλα, το οποίο άµεσα µεταφέρουµε στο εργαστήριό µας και παρασκευάζουµε τα προιόντα µας. Με πολύ µεράκι και µεγάλη περηφάνια για όλη αυτή τη διαδικασία παρασκευάζουµε τα καλλυντικά µας,τα µοναδικά στον κόσµο µε -φρέσκο- κατσικίσιο γάλα», όπως αναφέρει.

Στο δρόµο προς την παρασκευή κρέµας προσώπου, ορού προσώπου, κρέµας µατιών και καθαριστικού ντεµακιγιάζ από κατσικίσιο γάλα, οι επίδοξοι επιχειρηµατίες της υπαίθρου, χρειάστηκε να επενδύσουν περίπου 200.000 ευρώ, ποσό το οποίο αρχίζει και αποδίδει το τελευταίο διάστηµα. Στον εξοπλισµό του αγροκτήµατος, περιλαµβάνεται ένα σύγχρονο αρµεκτήριο 12 θέσεων. Από κει και πέρα, «έχουµε ό,τι απαιτείται για να παστεριώσουµε το γάλα, το οποίο συσκευάζεται, σε ειδικά διαµορφωµένους χώρους εγκεκριµένους από τον ΕΦΕΤ».

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

06-05-2019 09:25Αλεκα Μουρατογλου

Ποια ειναι η ηλεκτρονική διευθυνση του καταστηματος για την παραγγελία των καλλυντικών απο κατσικισιο γαλα;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία