Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επιχειρηματικά projects

Αλλάζουν χέρια οι επιδοτήσεις

Αλλάζουν χέρια οι επιδοτήσεις

0
0

Καθησυχαστικές είναι και οι υπόλοιπες προτάσεις τωνευρωβουλευτών, που αναμένεται να περάσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορούν το ακαλλιέργητο περιθώριο 7%. Σύμφωνα με τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αγροτών δεν θα επηρεαστεί από αυτό το μέτρο που προτείνει η Κομισιόν, γιατί θα αφορά μόνο τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις με εκτάσεις 600 στρεμμάτων και άνω.

Εξάλλου, οι σπάνιες μεγάλες ιδιοκτησίες αγροτεμαχίων στην Ελλάδα συνήθως «σπάνε» και κατανέμονται στα διάφορα μέλη της οικογένειας.

Αυτό που θα πρέπει να ανησυχήσει κυρίως τους Έλληνες αγελαδοτρόφους είναι το επιθετικό κλίμα που επικρατεί στις διαθέσεις των αγελαδοτρόφων της βόρειας Ευρώπης. Είναι καθ’ όλα έτοιμοι για την απελευθέρωση των ποσοστώσεων γάλακτος, ακόμα και με νέες επενδύσεις στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους, και περιμένουν με ανυπομονησία το 2015 για να «πνίξουν» τον κόσμο με ευρωπαϊκό γάλα και ειδικά την Κίνα και την Ινδία, όπου η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς. Κι αν η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης στο γάλα, στη ζάχαρη προωθείται λύση παράτασης τουλάχιστον δύο ετών για τις ποσοστώσεις.

Το κλίμα, πάντως, που επικρατεί στις τάξεις των ευρωβουλευτών είναι ότι από τη μία έχουν την ικανότητα να φέρουν πιο κοντά στην πραγματικότητα τις προτάσεις της Κομισιόν, αλλά από την άλλη φλερτάρουν με την ιδέα της επανεθνικοποίησης της ΚΑΠ, που συμβαδίζει με τα συμφέροντα των χωρών που εκπροσωπούν.


Βρείτε εδώ ολόκληρο το φάκελο από το 360ο φύλλο της εφημερίδας Agrenda: CAP.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire