BACK TO
TOP
Σπάνιες Μελέτες

Η Νέα Αγροτικότητα στον Πρωτογενή Τομέα

Θέµα «timing» και όχι τόσο επιλογής είναι η επιστροφή ενός τµήµατος του αστικού πληθυσµού στην ύπαιθρο και στον πρωτογενή τοµέα, ο οποίος ωστόσο σε σχέση µε άλλους τοµείς είναι ο µόνος που δηµιουργεί θέσεις µισθωτής απασχόλησης.

Η Νέα Αγροτικότητα στον Πρωτογενή Τομέα

2
0
Αυτό καταδεικνύει έρευνα του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου, σύµφωνα µε την οποία η νέα «αγροτικότητα» ενισχύεται αλλά µέσα σε αυτή και η θέση της γεωργίας στα χρόνια της κρίσης.

Βέβαια, δεν µπορεί να παραγνωριστεί ότι η είσοδος νεοεισερχόµενων που παρατηρείται δεν µπορεί να καλύψει αυτούς που εγκαταλείπουν τον πρωτογενή τοµέα, ως συνέχεια της συρρίκνωσης και των εγγενών αδυναµιών του. Ενδιαφέρον έχουν κάποια ποιοτικά στοιχεία της µελέτης που δείχνουν ότι ένα µεγάλο ποσοστό των νεοεισερχόµενων προέρχεται από τα µεγάλα αστικά κέντρα και έχει πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης. Η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών επιλέγει τη γεωργία  (72%), και δευτερευόντως την κτηνοτροφία, µε προτεραιότητα καλλιέργειες όπως της ελιάς, βιολογικές, οπωροκηπευτικά, αρωµατικά και λιγότερο εξηζητηµένες όπως ιπποφαές, σπιρουλίνα  κλπ, που απαιτούν περισσότερο εξειδικευµένη γνώση

Αναλυτικότερα εδώ ολόκληρη η έρευνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία