BACK TO
TOP
Σπάνιες Μελέτες

Αποδυναμώνονται τα αγροτικά lobbies στην Ευρώπη λέει το Stratfor

Δηµογραφικές και οικονοµικές αλλαγές θα οδηγήσουν στην επιβράδυνση της επιρροής των γεωργικών συµφερόντων στην Ευρώπη κατά τα προσεχή έτη. Το ποσό των χρηµάτων που αφιερώνεται στον τοµέα θα µειωθεί, όπως και ο αριθµός των επιδοτήσεων. Και παρά τις διαµαρτυρίες των αγροτικών λόµπι, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι όλο και περισσότερο πρόθυµη να ανοίξει τις αγορές της σε ξένα αγροτικά προϊόντα, προκειµένου να θεσπίσει συµφωνίες ελεύθερων συναλλαγών.

Αποδυναμώνονται τα αγροτικά lobbies στην Ευρώπη λέει το Stratfor

5
0

Ως αποτέλεσµα, οι Ευρωπαίοι αγρότες θα υποστούν πιέσεις για να καταστούν ανταγωνιστικότεροι. Αυτό µπορεί να έρθει µε τη µορφή - µεταξύ άλλων - των γεωργών που µειώνουν το κόστος, βελτιώνουν την αποδοτικότητα της εργασίας τους ή εισάγουν περισσότερη τεχνολογία.

Στο παραπάνω συµπέρασµα καταλήγει το αµερικανικό κέντρο στρατηγικών µελετών Stratfor, το οποίο σε ανάλυσή του υποστηρίζει ότι ενώ η ήπειρος έχει γίνει πολύ πιο αστική τις τελευταίες δεκαετίες, περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσµού της ΕΕ ζει ακόµα στις αγροτικές περιοχές. Κατά µέσο όρο, η γεωργία εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 4% της συνολικής απασχόλησης στο µπλοκ, ενώ στη Ρουµανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Πολωνία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 10% της συνολικής απασχόλησης.

Βρείτε εδώ ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία