BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Της.. καθυστέρησης και με την ενιαία ενίσχυση

Το ρητό όπου ακούς πολλά κεράσια, να κρατάς µικρό καλάθι, όπως έλεγαν και οι παλαιοί, βρίσκει τελικά παντού εφαρµογή. Έλεγα κι εγώ, βγήκαν όλοι να δεσµευτούν ότι 22 ∆εκέµβρη µπαίνουν τα λεφτά του τσεκ και θα πάνε όλα καλά; Οι ιθύνοντες, σχεδόν διερρήγνυαν τα ιµάτιά τους, για το έγκαιρο της πληρωµής! Αµ δε… Τρίτη µεσηµέρι έφτασε να βγάλει ανακοίνωση ο ΟΠΕΚΕΠΕ ότι πιστώθηκαν οι λογαριασµοί, ενώ οι αγρότες πηγαινοέρχονταν στην τράπεζα να δουν τι έγινε...

Είναι καλός ο νέος νόμος

0
1
Είχε ανοίξει, σου λέει το σύστηµα, αλλά η καθυστέρηση ήταν αρκετή για να τους εξοργίσει! Φράσεις, χαρακτηρισµοί και υβρεολόγιο, που φτάνουν κάθε µέρα στην Agrenda, µε τα οποία «στολίζουν» τους αρµοδίους, οι έξαλλοι αγρότες που περιµένουν απλά αυτά που δικαιούνται δε λέγονται καν! Το σίγουρο είναι ότι αυτό αργά η γρήγορα θα το βρουν µπροστά τους οι ιθύνοντες. Όταν, µάλιστα, δεν θα το θέλουν καθόλου….  
 
Καθόλου καλά δεν περπατά και η αγορά των αγγουριών θερµοκηπίου. Τις τελευταίες εβδοµάδες, ο µέσος όρος τιµών όσων πωλούνται είναι µόλις 20 λεπτά, ενώ το κόστος παραγωγής των εκτός εποχής αγγουριών φτάνει τα 55 λεπτά, όπως εκτιµούν οι αγρότες… Κι αυτό έρχεται τώρα, σαν συνέπεια του ρωσικού απαγορευτικού και της κρίσης στην Ουκρανία… Το χειρότερο είναι ότι τον ίδιο δρόµο δείχνουν να παίρνουν και οι µελιτζάνες και οι πιπεριές….

Σε καλό δρόµο, αντίθετα, βρέθηκαν αυτή την εβδοµάδα τα βιολογικά! Μπορεί το τσεκ να άργησε, αλλά προηγήθηκαν δύο διαδοχικές πληρωµές µε το ποσό των 6.513.392,97 ευρώ σε 1.479 δικαιούχους βιοκαλλιεργητές, ανάµεσα στους οποίους και παραγωγοί Λάρισας, Μαγνησίας, Ηλείας, Έβρου, Τρικάλων, Χαλκιδικής και Ορεστιάδας…. Κάτι κινείται τελικά, αν και µε ρυθµό χελώνας!

Κίνηση, που δεν περίµενε, βρήκε και ο υπουργός που βρέθηκε σε συνάντηση για την ΚΑΠ στα Γιαννιτσά την περασµένη Κυριακή. «Υποδοχή» που δεν θα ξεχάσει για καιρό του επιφύλαξαν, και µάλιστα «εντός έδρας», αφού εκλέγεται στην Πέλλα, αγρότες της ευρύτερης περιοχής. Πάνω από τέσσερις ώρες υπουργός και γενικοί τα …άκουσαν από την καλή και από την ανάποδη από τους αγανακτισµένους παραγωγούς για όλα τα θέµατα και κυρίως τις πληρωµές.

Μεγάλη… καρδιά πάντως, ο υπουργός. Παρότι, όπως ανέφερε επανειληµµένως, για τα περισσότερα ζητήµατα που του έθεσαν οι παραγωγοί, δεν είναι αρµόδιος, εκείνος από ευαισθησία έναντι των προβληµάτων που αντιµετωπίζουν οι αγρότες εµπλέκεται και πιέζει για να δοθούν λύσεις. Οι διαρκείς, πάντως, αναφορές Καρασµάνη, στη θετική του συµβολή για την επίλυση αιτηµάτων των αγροτών, δεν πολυάρεσε στον Ιορδάνη, «κάνω το… παξιµάδι», που βρέθηκε εκεί και παρεπιπτόντως εκλέγεται κι αυτός στην Πέλλα.   
O ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

05-01-2015 20:35ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τα αστέρια του ΟΠΕΚΕΠΕ δηλωσαν 3 χωράφια μου σαν βοσκότοπο ( μεσα σε κάμπο το ενα ) δεν ξερω κι εγώ σε ποιόν ή τι μπορω να κάνω. Να κάνω εξώδικο και να ζητησω αποζημίωση ;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία