BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Κάποιοι μιλούν για τάξη στο χάος των πληρωμών

Την έπαθε µια, φοβήθηκε για δεύτερο φιάσκο κι ανέβαλαν τα εγκαίνια ολόκληρης έκθεσης, µιας από τις µεγαλύτερες του χώρου, της Agrotica! Από τα µεγαλύτερα σε διαστάσεις και το συλλαλητήριο των αγροτών έξω από το Βελλίδειο, το οποίο από ειρηνικό κατέληξε –κατά τη συνήθη τακτική των ΜΑΤ- σε ρίψη καπνογόνων.

Είναι καλός ο νέος νόμος

2
0
∆εν πήγαν τελικά χαµένα τα 900 ευρώπουλα που είχαν εγκριθεί ως δαπάνη για τη µεταφράστρια, στα πλαίσια της προγραµµατισµένης για τα εγκαίνια της Agrotica επίσκεψης του επιτρόπου Χόγκαν. Μπορεί η επίσκεψή του να µαταιώθηκε, θα µου πεις πήγε ο Βαγγέλης (;), ωστόσο τα… γαλλικά που ειπώθηκαν την ηµέρα των εγκαινίων κατά υπουργού και κυβέρνησης σίγουρα απαιτούσαν διερµηνεία

Σπάσαµε την παράδοση είπε εν είδη πανηγυρικού ο πρωθυπουργός στη Βουλή και δεν φάγαµε πρόστιµο το 2015 για τα βοσκοτόπια. Βέβαια, δεν είπε ότι χιλιάδες δικαιούχοι της εξισωτικής (όσοι µένουν στο Αιγαίο, όσοι είχαν ζώα µε οζώδη, όσοι ήταν σε έλεγχο κι άλλοι κι άλλοι) έµειναν απλήρωτοι.

Στο ίδιο µήκος ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε για τάξη στο χάος των πληρωµών, επικαλούµενος ανακοίνωση του υπουργείου που µιλούσε για πληρωµές ενιαίας και εξισωτικής, παλιών και νέας, λίγο πριν την εκπνοή του περασµένου έτους 2 δις. Προφανώς δεν του είπαν για τις «κακές πληρωµές» και για το γεγονός ότι άλλες χρονιές τέτοιες µέρες η ενιαία είχε εξοφληθεί, ενώ τώρα πάει για Πάσχα

Κάπως έτσι, πίσω πίσω πάνε και η πράσινη ενίσχυση και τα υπόλοιπα της εξισωτικής του 2015, που  έχουν προγραµµατιστεί να πληρωθούν µέχρι τον Μάρτιο, όπως «καυχιέται» ο υπουργός, ξεχνώντας όµως ότι βάσει κοινοτικού κανονισµού, το 30% του πρασινίσµατος δίνεται µέσα Φλεβάρη.

Μέσα στη βδοµάδα, κι ενώ οι αγρότες ενδυναµώνουν τα µέτωπα που έχουν στήσει στις εθνικές ολόκληρης της χώρας, ο αναπληρωτής Μάρκος δείχνει απτόητος µε το θέµα! ∆εν υπάρχει ούτε µία δήλωσή του για τα µπλόκα, αλλά µάλλον είχε τόσο φορτωµένο πρόγραµµα που δεν πρόλαβε! Υπέγραφε αποφάσεις επί της ζωικής παραγωγής, έκανε συναντήσεις για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στην Κρήτη και τις προωθητικές ενέργειες για εξαγωγές αγροτοδιατροφικών προϊόντων µε τη συνέργεια του Ελληνο-Αραβικού Επιµελητηρίου. Που δε λέµε, χρήσιµα πολύ, όσο και εντελώς άκαιρα τώρα!

Κάπως άκαιρο φάνηκε και στους ίδιους τους αγρότες που το ζητούν, το αίτηµα να συναντηθούν µε τον Αποστόλου για το πρόβληµα των ποινών από τους γεωχωρικούς ελέγχους στα αγροπεριβαλλοντικά. Κινδυνεύουν µε απένταξη και φοβούνται ότι µπορεί να τους ζητηθεί ακόµα και επιστροφή χρηµάτων, αλλά µε τα µπλόκα εν εξελίξει, το παγώνουν προς το παρόν οι ίδιοι!                     

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία