BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Το φυσάν και δεν κρυώνει οι κτηντρόφοι!

Μια από τα ίδια! Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου είπαν θα ξεµπερδέψουν µε τα υπόλοιπα από την ενιαία του 2015, αλλά έπεσε Σάββατο, οπότε άστο για την άλλη βδοµάδα! Όταν, βέβαια, έρθουν οι κοινοτικοί και πουν ότι το χάσαµε το χρήµα, γιατί χάθηκε και η προθεσµία θα είναι πλέον αργά!

Είναι καλός ο νέος νόμος

1
0
Κάπου ανάµεσα στα ορεινά και τα πεδινά και µεταξύ αγελαδοτρόφων και προβατοτρόφων χάθηκε και ένα µεγάλο κοµµάτι χρηµάτων από την εξισωτική του 2014. Και µπορεί απόφαση του υπουργείου να «δείχνει» ότι όλα έχουν πληρωθεί και περισσεύουν µόνο περί τα 9 εκατ. ευρώ –όσα και δόθηκαν πριν λίγες µέρες- οι κτηνοτρόφοι
όµως το φυσάν και δεν κρυώνει!

Τρέχουν τώρα, πριν πιάσουν τα κρύα, να κλείσουν όλες τις εκκρεµότητες από βιολογικά, νιτρικά και φυλές, µέχρι το τέλος του έτους. Το λένε και το επαναλαµβάνουν οι αρµόδιοι… µήπως και πείσουν τον αγροτικό κόσµο! Τώρα όµως δεν µπορούν οι αγρότες να το σκεφτούν, γιατί περιµένουν να δουν αν θα γίνου πράξη οι δεσµεύσεις για πληρωµή της προκαταβολής της ενιαίας µέχρι τις 27 Οκτωβρίου, για να βγουν στην παρέλαση χαρούµενοι και ήσυχοι!  
 
Την ώρα που οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ ξεκινούν νέο κύκλο αποχής από τις εκτιµήσεις, βουλευτής Αρκαδίας κάνει λόγο για καταγγελίες που λένε ότι γίνονται «εκπτώσεις» στις εκτιµήσεις από τον προϊστάµενο του ΕΛΓΑ του νοµού. Η µόνη καθοδήγηση που υπάρχει από την πολιτική ηγεσία προς του γεωπόνους του οργανισµού, είναι να γίνονται δίκαιες εκτιµήσεις, απαντά ο πρόεδρός του.

Να ζητήσει συγγνώµη τουλάχιστον από τον προϊστάµενο του υποκαταστήµατος Τρίπολης, τον οποίο και συκοφάντησε δηµοσίως, ζητά επιπλέον ο κ. Κουρεµπές από τον βουλευτή Κωνσταντινόπουλο. Αλλιώς, όπως λέει η ανακοίνωση του Οργανισµού, «αν δεν ανασκευαστεί η δήλωση ή δεν γίνει επίσηµη καταγγελία, ο ΕΛΓΑ θα προκαλέσει, ο ίδιος, έρευνα για το θέµα». Ίσως και αυτό να ήθελε εξαρχής ο βουλευτής Αρκαδίας

Κι ενώ οι αγρότες, που περιµένουν αποζηµιώσεις ως µάννα εξ ουρανού, µετά τις φετινές µεγάλες καταστροφές από τον καιρό, είναι παραγωγοί που λένε στην Αgrenda ότι θα προτιµούσαν ακόµα και να κλείσει ο ΕΛΓΑ και ο υπολογισµός να γίνεται µε ΟΣ∆Ε και τιµολόγια. Από την πλευρά τους, πάλι, οι γεωπόνοι λένε ότι θα φτάσει τουλάχιστον Απρίλιος για να ολοκληρωθούν οι εκτιµήσεις από τις ζηµιές του 2016, µε το νέο σύστηµα µετακινήσεων.

Τελειώνει ο χρόνος στις 26 Νοεµβρίου, βάσει της κοινοτικής οδηγίας που ζητά πιστοποίηση των ψεκαστικών των αγροτών, τύπου ΚΤΕΟ και εντείνονται οι αντιδράσεις. ∆εν διαφωνούν µε την ανάγκη πιστοποίησης, όπως λένε οι παραγωγοί, αλλά µε το ποσό που πρέπει να πληρώσουν και µπορεί να είναι τριπλάσιο ή και τετραπλάσιο από όσο κοστίζει η αντίστοιχη διαδικασία ελέγχου ενός αυτοκινήτου.        

Ο MΠΛΟΚΑΤΖΗΣ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία